Már Pixel 3 XL tesztek is vannak, de ki lovasította meg a készülékeket?

Ami a gigantikus bevágással és széles alsó kávával csúfított Pixel 3 XL átlagos ütemű kiszivárogtatásának indult, drámai sebességgel eszkalálódott: pár fotó és képernyőkép után, az elmúlt 24 órában komplett tesztek megjelentek belső használatra szánt prototípusokról.


(forrás: Mobile-Review.com) [+]

Az orosz Mobile-Review.com is hozzájutott egyhez, méghozzá egy „névtelen jóakarótól”, ingyen és bérmentve, bármilyen kötelezettség vagy egyéb kondíció nélkül. Mivel prototípusról van szó, a készülék illesztései még nem tökéletesek, a forma mindenesetre újfent megerősíti, ami eddig is felkorbácsolta az indulatokat: az idei Google telefon lehet a legrondább iPhone X klón, vagy ha úgy tetszik, Essential PH-1 variáció.


(forrás: Mobile-Review.com) [+]

A 6,2"-es, QHD+ OLED panel tényleg jókora bevágást kapott, a készülék ezzel együtt is nagyjából a Huawei P20 Pro méreteivel rendelkezik, az előlapon megtartott, sztereó hangszórópárral. A csomagolásból a publikáció egy gyorstöltőt, egy USB-OTG és USB-jack átalakítót, egy USB-C kábelt és egy USB-C-s fülest kotort elő, némi leírással megspékelve.


(forrás: Mobile-Review.com) [+]

A tesztből kiderül: a Google a bevágásos formán túl nem igazán erőltette meg magát: a 4/64 GB-nyi RAM-mal és tárolóval, valamint a Snapdragon 845-tel szerelt ketyere nagyjából a tavalyi receptet követi, például a megmaradt szorítófunkciókkal vagy a hátlapi ujjlenyomat-olvasóval, ami fölött továbbra is egy kameralencse pillantható meg, 12 megapixelen. Az akkumulátor 3430 mAh-s.


(forrás: Mobile-Review.com) [+]

Az orosz oldal még kameraképeket is közölt, a 8 megapixeles előlapi modult beleértve, plusz potenciális amerikai árakat: a Pixel 3 650 dolláron, a Pixel 3 XL pedig 750 dolláron nyithat. No, de mégis hogyan jutottunk el augusztus végén egy várhatóan csak két hónap bemutatandó készüléknek (vagy legalábbis a prototípusának) a kiszivárgásáig?


(forrás: Mobile-Review.com) [+]

A Mobile-Review úgy tudja, a Google nem kevesebb, mint hét okostelefonon dolgozik a következő évekre, egy hajlítható OLED panellel szerelt variánst beleértve, és négy potenciális jelölt van a közeljövőre, amiből kettő startol majd el októberben. Van egy, amelyik a fent látható Pixel 3 XL-lel szemben előlapi infrakamerát vetne be a fejlett arcalapú azonosításért, komolyabb sztereó hangszórópárt, dupla hátlapi kamerát 3D képességekkel, az U12+-hoz hasonló, nyomásérzékelős gombokat és egy Snapdragon 845-nél fejlettebb SoC-t.


(forrás: Mobile-Review.com) [+]

Ez talán a jövő évi modell leírása, mert a most kiszivárgott prototípus már a tömeggyártást várja. A Google hardveres csapatán belül mindenesetre a forma és az esetleges negatív visszajelzések miatt konfliktus alakulhatott ki. Valaki pedig fogta, és egy rakás belső használatra szánt mobilt meglovasított, majd a megfelelő személyekhez eljuttatott, hogy a vele járó publicitással más forma irányába terelje a Google-t. Legalábbis nagyjából ezt sikerült kihámozni az orosz oldal Google-fordításából. Igen, érezzük az iróniát.


(forrás: Mobile-Review.com) [+]

A Mobile-Review szerint amúgy a Google-ön belül készen állnak másfajta készülékház bevetésére, bár hasonló formával, és idővel akár a Pixel névről is válthatnak. A marketingcsapat azonban még nem áll készen ilyen mértékű változásokra, az eltulajdonított, majd a médiának eljuttatott mobilok pedig a belső egyet nem értést tükrözik.


(forrás: Mobile-Review.com) [+]

Mindez nyilván nagyrészt spekuláció az orosz portál részéről, mindenesetre a prototípusok felbukkanását már nem lehet visszacsinálni, ez pedig hatalmas presztízsveszteség a Google-nak, amely nyilván gőzerővel keresi a felelőst vagy felelősöket. Azt, hogy a Pixel 3 XL végül a fenti formával és házzal startol-e el, az itt közölt paraméterekkel és névvel, várhatóan csak októberben fog kiderülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés