Marad a Dimensity 9000-es szériánál a Find N3 Flip

Még bőven van tartalék az idei hajlítható kínlatban, az Oppo is bejelenti hamarosan a Find N3 és N3 Flip modelleket.

Idén már igazán nem panaszkodhatunk a hajlítható kínálatra, igaz, sok készülék egyelőre nem hagyja el az otthonát, ami jellemzően Kína. A technológiai verseny és az innováció azonban nem helyhez kötött, bár kétségtelen, hogy ad némi (fogyasztói szempontból kontraproduktív) helyzetelőnyt a nemzetközi szinten jelen lévő gyártóknak a szituáció. A Samsung ráment a Z Flip5-re, a Fold5-tel viszont csak lehozta a papírformát, cserébe könnyedén beszerezhető bárhol. A Xiaomi nagyot dobott a Mix Fold 3-mal, az első értékesítés messze meghaladta az elődmodell volumenét, de hiába a díjnyertes dizájn és a érdemi funkcióbővítés, errefelé esélyünk sincs minden szempontból megfelelő forrásból beszerezni.

Ugyanígy a Vivo sem nekünk készült, hiába kínál csúcshardvert és kiemelkedő specifikációt, például a gyorstöltés terén, a flipes vonalon is be kell érnünk a Samsung és a Motorola kínálatával. A Huawei ugyan nem zárkózik el a nemzetközi értékesítéstől, de a Mate X3 profi kialakítását és remek kameráit az 5G és a Google szolgáltatások hiánya lövi lábon, a Google pedig tudomást sem vesz a kisebb piacokról, nem mintha az első próbálkozásuk a műfajban annyira hiányozna most még bárkinek is. Az Oppo viszont legalább a kagyló formátumú ajánlatát elérhetővé tette, a Find N3 pedig OnePlus Open néven futhat be ősszel.

Addig is érkezik (elvileg augusztus 29-én) a Find N3 Flip, ami továbbra is méretes külső panelt, fejlettebb kamerarendszert, új dizájnt és friss lapkakészletet kínál majd az elődmodellhez képest. Azt viszont egyelőre nem tudjuk, hogy mi lesz a szabadalmi problémákkal, amik keresztbe tehetnek az újdonság európai forgalmazásának. Mindenesetre a Geekbench adatbázisa szerint a széria marad a Dimensity 9000-res sorozatnál, idén ez a Dimensity 9200-as szettet fogja jelenteni 12 GB rendszermemóriával biztosan (mivel egy ilyen verzió futtatta a tesztprogramot), de elvileg 16 GB-os kiszerelés is készül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés