Március 10-én jön a Realme 9 5G és a 9 SE 5G

A 9 Pro és a 9 Pro+ mellé érkezik két szerényebb képességű 5G-s telefon is a Realme 9-es szériába.

Őszintén bevallom, én nem értem, miért kellett külön bemutatót tartani a Realme 9 Pro és 9 Pro+ mobiloknak, hogy aztán egy hónap ne teljen el és jöjjön a Realme 9 5G és a Realme 9 5G SE premierje, de a gyártó így döntött, március 10-én egy 12:30-tól kezdődő virtuális tájékoztatón két új középkategóriás telefonról rántja le a leplet a BBK Electronics márkája.

Így néz majd ki a Realme 9 5G és a Realme 9 5G SE.
Így néz majd ki a Realme 9 5G és a Realme 9 5G SE. (forrás: Realme) [+]

Amit tudni eddig a mobilokról: egyiküket a Snapdragon 778G hajtja, a másikat a Dimensity 810, így mindkettő 5G-képes. Az ujjlenyomat-leolvasó a közzétett képek tanúsága szerint a telefon oldalára, a bekapcsoló gombba került, a kijelző így vélhetően LCD panel marad. Az apróbetűs részből biztosan lehet tudni, hogy a 9 5G SE-ben 144 Hz-es adaptív képfrissítésre képes a megjelenítő.

Apróbetűs rész: a 144 Hz-es frissítés a Realme 9 5G SE privilégiuma lesz.
Apróbetűs rész: a 144 Hz-es frissítés a Realme 9 5G SE privilégiuma lesz. (forrás: Realme) [+]

Tudni még, hogy a mobilok 8,5 milliméter vastagok lesznek, két SIM-kártyát kezelnek majd egyszerre, hátlapjuk pedig UV-szemcsés eljárással készül, ezért tűnik egyszerre több színűnek. Ami azonban érdekesebb talán a hátlapon, az az ígért 48 megapixeles tripla kamerarendszer, ami valószínűleg egy 48 megapixeles fő szenzort jelent, mellette egy kis felbontású (talán 5, maximum 8 megapixeles) ultraszéles és egy kvázi felesleges (2 megapixeles) makró szenzorral. Memória és tárhelyopciókról egyelőre nincs infó, ahogy árakról sem. Ha a Realme 8 árazását követik, akkor 200 euró környékén kerülhetnek az európai piacra a készülékek.

Azóta történt

Előzmények

  • Realme 8i - olcsó pont az i-re

    120 Hz-es kijelző mellé remek üzemidőt, 50 megapixeles főkamerát és idei rendszerchipet kínál a Realme, mindezt 65 ezer forintért. A fő kérdés: mire elég ez a kategória erős konkurenciaharcában?

  • Realme 8 - az igazi nyolcas

    Volt már Realme 8 5G, Realme 8 Pro, de egyik sem volt különösebben izgalmas, vagy árazását tekintve kívánatos, most viszont itt a natúr Realme 8, ami a széria legjobb vétele.

Hirdetés