Még októberben érkezik a One UI 5 a Galaxy S22-re

A Samsung fejlesztői konferenciáján hangzott el, hogy az S22-es széria még ebben a hónapban megkapja az Android 13 alapú One UI 5-öt.

Véget ért a Samsung éves fejlesztői konferenciája, azzal egyidőben pedig elérhető lett az októberi biztonsági frissítés is a Galaxy S20 FE-nél újabb telefonokra az S-szériában, az összes Galaxy Foldra, a Note10 Lite-ra és a két Note 20-ra, valamint a Galaxy A52-re is. Plusz kiderült, hogy mikorra várható a Galaxy telefonokra az Android 13: ebben a hónapban. A dél-koreai gyártó még október vége előtt elindítja a Galaxy S22-kre az Android 13 alapú One UI 5-öt mindenkinek.

One UI 5 megjelenési beállítások egy S22 Ultrán.
One UI 5 megjelenési beállítások egy S22 Ultrán. (forrás: Samsung) [+]

A szoftver béta formájában már elérhető, de hamarosan minden felhasználónál kopogtat az OTA, amely új dinamikus témát és zárképernyőt, egymásra pakolható widgeteket, több felhasználó támogatását, frissített multitasking mozdulatokat, szövegfelisemrést, biztonsági központot és egyéb újdonságokat hoz majd a telefonokra. A korábbi évek gyakorlatánál idén hamarabb jön a főverzió-frissítés, a Galaxy S21 csak novemberben kapta meg a One UI 4-et tavaly, a Galaxy S20-szal pedig egészen 2020 decemberéig kellett várni a One UI 3-ra.

(forrás: Samsung) [+]

Egyelőre az nem biztos, hogy a One UI 5 Beta 4 lesz-e az utolsó béta verzió a publikus OTA előtt. A gyártó ígérete szerint az S22-esek frissítésének megjelenésével együtt hivatalos menetrendet is közzé tesz a többi kompatibilis Galaxy mobil One UI 5-ös frissítésének menetrendjével.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés