Régebbi hajlítható Galaxy és Note is megkapta az Android 13-as bétát

A Z Flip3-ra, a Z Fold3-ra, a Note20-ra és a Note20 Ultrára is letölthető a One UI 5 béta.

Október 13-án jelentette be a Samsung, hogy hamarosan érkezik a Galaxy okostelefonokra az Android 13-on alapuló One UI 5-ös frissítés végleges verziója. Első körben a Samsung az S22-es szériára adja ki a frissítést, az ígéretek szerint még október hónapban megkapják az idei csúcstelefonok az aktuális rendszert. A frissítés ütemtervéről még részleteket egyelőre nem közöltek, de a tavalyi hajlíthatók (Z Flip3, Z Fold3) és az utolsó Note-széria (Note20, Note20 Ultra) is megkapták a hétvége során a béta állapotú One UI 5-öt, így várhatóan ezek is első körben részesülnek majd az új rendszerből.

Ahhoz, hogy a béta programban valaki részt vegyen, a Samsung Membersen keresztül megfelelő régióval - ez Európában a Samsung leírása szerint lehet Németország, Lengyelország, UK - regisztrálni kell egy kompatibilis készüléken, majd meg kell adni bizonyos adatokat. A rendszer az infók feldolgozása után kiküldi az OTA frissítést és az telepíthető a megszokott módon.

A One UI 5 egyik új funkciója, hogy a rendszer képes szöveget kimásolni a fotókról.
A One UI 5 egyik új funkciója, hogy a rendszer képes szöveget kimásolni a fotókról. [+]

A One UI 5-ben több újdonság van, például bővülnek a dinamikus témák nyújtotta lehetőségek, egymásra rakhatók a főképernyőre tűzött widgetek, új gesztusmozdulatokkal könnyebben kezelhető lesz a multitaskaing és az osztott kijelzős mód, fejlesztettek a fájlkezelőn. Jön egy funkció, amit a telefonhívásoktól ódzkodó introvertáltak, mint én imádni fognak: Bixby ezentúl képes hívások során szöveget hanggá alakítani, így az embernek nem kell ténylegesen telefonálnia, hanem elég begépelnie a válaszokat. Kár, hogy egyelőre csak koreai nyelven fog működni ez a funkció és az angol nyelv támogatása is csak 2023 elején érkezik.

A "Text to call" funkció egyelőre csak koreaiul elérhető.
A "Text to call" funkció egyelőre csak koreaiul elérhető. [+]

Támogatott lesz a videók beállítása a zárkijelzőn háttérképként, több módon lesz variálható a zárkijelző, az iPhone fókusz módjaihoz hasonlóan lehet majd különböző profilokat beállítani a telefonra, ami helyzethez, hálózathoz, időponthoz alkalmazkodik majd. A galéria alkalmazásban ki lehet jelölni szöveget a fotókon másoláshoz, a felső menüsávon pedig új pontok jelennek meg csatlakoztatott eszközökhöz és adatbiztonsághoz. Utóbbival kapcsolatos, hogy a One UI 5 megosztási menüje képes figyelmeztetni a felhasználót, ha a rendszer úgy érzékeli, szenzitív információ szerepel a felhasználó megosztásra szánt fotóján.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés