Megérkezett a Geekbench 5

Szinte minden platformra elérhető lett a mérőprogram új változata, a friss eredményeket pedig nem érdemes összemérni az előző verzióban elértekkel.

Főverzió-ugráson esett át a Primate Labs megannyi platformra elérhető mérőszoftvere. A Geekbench 5 már elérhető iOS-re, macOS-re, Linuxra és Windowsra, de az androidos változat is érkezik a héten. A mindenki által ismert CPU-tesztek frissebbek és definiáltabbak lettek: a többmagos teszt szétválasztva próbálja ki, miként oldanak meg a magok a processzor különálló feladatokat, és miként dolgoznak együtt egy nagyobb folyamaton. Ezen kívül olyan, friss tesztmódszereken is keresi a program számítási kapacitás határait, mint a gépi tanulás vagy a kiterjesztett valóság.

Grafikai oldalon a Vulkan, a CUDA, a Metal és az OpenCL támogatás írható fel a listára, és szintén megpróbálták a mai felhasználásnak megfelelően alakítani a próbákat, hogy a végeredményben szereplő pontszámok tényleg összefüggésben legyenek a végső sebességgel és folyamatossággal. Fontos tudni, hogy a Geekbench 5 eredményei nem hasonlíthatók össze az előző főverziókéval!

A felhasználói felületbe végre jutott sötét, éjszakai mód, bár ez platformok terén egyelőre még korlátozott, a fejlesztő csak a macOS-t említi jelenleg. Vége a 32-bites rendszerek támogatásának, mostantól csak 64-biten futtatható a legfrissebb Geekbench, ez talán keveseknek lesz fájó, annak pedig örülni lehet, hogy szeptember 10-én, afféle nyitóakcióban iOS-re is ingyen elérhető az alapváltozat.

Azóta történt

  • Megjelent a Geekbench 6

    A frissített tesztfolyamatokkal pontosabb eredményt ígér a mérőprogram a modern telefonok és számítógépek teljesítményének pontozásában.

Előzmények

Hirdetés