Még gyorsabb LTE modemet fejlesztett a Samsung

A Samsung idén februárban kezdte meg az Exynos 9-es szériába tartozó Exynos 9 Octa 8895 tömeggyártását, ami a Galaxy S8 és S8+-ban debütált. A Qualcomm Snapdragon 835-höz hasonlóan a 10 nanométeres csíkszélességű nyolcmagos, négy darab maximum 2,5 GHz-re skálázott Mongoose magot tartalmazó lapka már Cat.16-os szabványnak megfelelő, 1 gigabit per szekundomos letölési sebességet tett lehetővé. Most ezen is húztak még egy keveset a fejlesztők.


[+]

A Samsung Electronics közleményben mutatta be az Exynos 8895 új generációját, amelyben már fejlettebb LTE modem keült integrálásra. A besorolás így letöltési sebesség szerint Cat.18-ra változott, ami 1,2 Gbps elméleti maximumot jelent hatsávos vivőjel-összesítéssel. Az iparág első 6CA szabványú modemje összesen hat hálózati frekvencia sávszélességét aggregálja, amivel például egy normál hosszúságú HD filmet nagyjából 10 másodperc alatt lehet lehúzni a világhálóról.

A Galaxy S8-as szériába még "csak" gigabites modem jutott
A Galaxy S8-as szériába még "csak" gigabites modem jutott [+]

Az új modem digitális átalakítórendszere 256-os kvadratúra amplitúdómodulációs sémával (QAM) dolgozik, ami nagyobb adatátviteli sebességet és tömörséget teszi lehetővé, valamint támogatja a 4x4:4-es MU-MiMo szabványt, ami egy időben több adatátviteli csatorna használatát is garantálja. Ez a gyakorlatban pedig az ultragyors letöltési sebesség mellett stabil és magas minőségű videotelefonálást és elő közvetítéseket jelent. Az új LTE modemmel szerelt Exynos lapka valószínűleg a Galaxy Note8-cal mutatkozik be.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés