Meglepetés: lesz Google Pixel 4

Az AOSP hivatalos oldalán nevezték meg a nyílt titokként kezelt mobilt. A nagyobbik variáns vagy kameralukra cseréli a szenzorszigetet, vagy megszabadul az előlapi kamerától.

Nem hiszem, hogy bárkit meglep egy-egy sikerkészülék folytatásának érkezése, így az se lehet sokkoló erejű hír, hogy az Android Open Source Project oldalán egy Google alkalmazott megemlítette a Pixel 4-et, ami tesztelés alatt áll. Az őszre várt premier persze még odébb van, mindenesetre egy-egy modell fejlesztése hosszú hónapokat vesz igénybe, így az se volna meglepő, ha valamikor egy prototípus felbukkanna.

A PhoneArena renderképe a Pixel 4 XL lehetséges formájáról
A PhoneArena renderképe a Pixel 4 XL lehetséges formájáról [+]

Tavaly egyébként egyenesen újságírói kézbe került pár készülő Pixel 3 XL, alighanem egy dizájnnal elégedetlen Google dolgozó közbenjárásával, friss információk szerint a Pixel 4 XL ugyanakkor megszabadul a csúf bevágástól, amire néha még a szoftver is ráduplázott. A fenti renderképet a PhoneArena alkotta meg tervrajzokból, amelyek Galaxy S10+-féle kameralukra számítanak, képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasóval.

Google formatervezési minta a WIPO oldalán
Google formatervezési minta a WIPO oldalán (forrás: 91Mobiles) [+]

Elöl és hátul is két optika várhatja a beeső fényt, míg a kettéosztott hátlapi dizájn maradhat a sorozat karakterjegye. A 91mobiles egyébként rábukkant egy korábban benyújtott Google formatervezési mintára, ami éppenséggel semmilyen szelfikamerát nem ábrázol az előlapon, bár itt egyelőre hátul pillantható meg az ujjlenyomat-olvasó, egyetlen kameralencse alatt. Akárhogy is: a Pixel 3 XL dizájnján csak javítani lehet, bár nem mernénk határozottan kijelenteni, hogy tovább csúfítani tervezői képtelenség.

Azóta történt

Hirdetés