Méregdrága és moduláris a TAG Heuer friss okosórája

A Connected Modular 45 rengeteg változatban kosárba helyezhető, a külleme vásárlás előtt pedig testreszabható. Már csak a vagyont kell előteremteni hozzá.

Pár napja már írtunk róla és időközben be is mutatkozott a TAG Heuer Connected Modular 45, amelynek érdemes mindjárt az árával kezdeni: a legolcsóbb variáció 1700 svájci frankon nyit (490 ezer forint), de van gyémántberakásos, 7100 frankos változata is (potom kétmillió forintért). A luxusórák persze eddig sem voltak olcsók, a Modular 45 pedig igyekszik az esztétika mellett a testreszabhatósággal felhívni magára a figyelmet, nehogy két embernek egy liftben pont ugyanolyan Tag Heuer okosizéje legyen.

Nem csak arról van szó ugyanis, hogy a felhasználó választhat néhány szín és szíj közül, az óra több eleme is variálható, így rendkívül sokféle Modular 45 viselése lehetséges. Konkrétan többféle keret választható az 1,39 hüvelykes, zafírüveggel védett, teljes kör, 400 x 400 pixeles AMOLED panel köré, változik a jobb oldali, 3 óránál elhelyezett gomb stílusa is. Szíjakból is többféle van, plusz az azokat az órához illesztő fém izék stílusából is szépszámú. Végezetül a pattintós csat külleme sem egyféle, itt is akad választék.


[+]

Azon túl, hogy a Tag Heuer maga is kínál vagy félszáz variációt a honlapján, a Connected Watch Selector felületen a vastag pénztárcájú vásárló maga is összelegózhatja a neki szimpatikus küllemet. A valódi bőrszíj nyilván drágább a guminál, a 18 karátos aranykeretet sem a rozsdamentes acél árán mérik és a drágakőberakás sem jár ingyen extraként.


[+]

A Moto Maker egyfajta okosórás megfelelője csak az érdekességek egyik fele. A nevében is jelzett, 45 milliméter átmérőjű Modular 45 Android Wear 2.0-t futtat, 410 milliamperórás telepet kapott, GPS és NFC is van benne (az utóbbi az Android Pay mobilfizetéshez is bevethető), és 50 m / 5 ATM vízállóság védi.


[+]

Hardveroldalról az Intel Atom Z34XX dolgozik 512 megabájt RAM és 4 gigabájtos tároló kíséretében. A 13,75 milliméter vastag és 62,5 grammos Modular 45 még gyorsulásmérővel, giroszkóppal, fénymérővel, rezgőmotorral és mikrofonnal is fel lett szerelve. Kapcsolati oldalról 4.1-es Bluetooth jár LE szabványon, illetve 802.11b/g/n típusú WiFi. Nincs viszont pulzusmérő a hátlapon.


[+]

A Wear 2.0-s óralapok természetesen variálhatók, a szoftveres extrákat pedig a mellékelt Tag Heuer mobilapp nyújtja, kompatibilis iOS-es és androidos rendszeren egyaránt. Már csak a szükséges fél-kétmillió forint közötti összeget kell előteremteni, és az egyik legjobban kinéző luxusóra szoríthatja el a vásárló csuklóját.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés