Mindenki Snapdragon 888-as mobillal készül

A mobilplatformról csak ma beszél a Qualcomm részletesebben, ám a partnerei máris bejelentették: fejlesztik ráépülő mobiljaikat.

Amolyan félbejelentés keretében rántotta le a Qualcomm a Snapdragon 888-ról a leplet, és egyelőre a legérdekesebb információ a nevet illeti: azért lett 888 a 875 helyett, mert a jelzett számot Kínában a szerencsével hozzák összefüggésbe. Nem a mázlin múlik ugyanakkor, hogy a Qualcommnak tucatnyi partnere van az androidos térben, és a Realme volt a legelső, amelyik bejelentette új lapkával érkező készülékét.

A 888-as Snapdragon jelentős előrelépést ígér processzoros, grafikus és gépi tanulási oldalról is, ám a részletekbe csak ma este megy bele a Qualcomm, így továbbra is várni kell a pontos specifikációra. Az X60 5G modemet és a Bluetooth 5.2, valamint a WiFi 6E támogatást a félvezető óriás mindenesetre már megerősítette, akárcsak a 35%-kal gyorsabb képfeldolgozót (ISP) és a 26 TOPS képességű DSP-t.


[+]

A Xiaomi részéről maga a vezérigazgató, Lei Jun jelezte: a Mi 11 Snapdragon 888-cal érkezik és a OnePlus is ígéri: 2021 első felében előrukkol a platformra épülő készülékeivel. Az Oppo a következő Find X-be pakolja bele a Qualcomm lapkát és már készül az Asus, a Black Shark, a Nubia, az LG és a Vivo is a maga 2021-es csúcstelefonjával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés