Mindennap egy alma...

Az orvost távol tartja. Vagy pont kihívja. Az Apple Watch életet mentett, amit a felhasználó Redditen osztott meg.

Valóban hasznosak a különböző hordható kütyük egészségi állapotra vonatkozó információi, noha nem száz százalékos a megbízhatóságuk és abszolút nem helyettesítik a rendszeres orvosi ellenőrzést. Az Apple Watch EKG funkciója már minden régióban elérhető, a Schön Klinik Neustadt in Holstein kardiológiai osztályának vizsgálata alapján pedig igen pontos holmi lett, főleg a Kardia Band szíjjal. Azt nem tudjuk, hogy a Reddit bejegyzést közzé tevő felhasználó ilyet használt-e, de az Apple Watchnak köszönhetően időben jutott orvosi segítséghez.


[+]

A felhasználó elmondása alapján teljesen jól érezte magát, otthon pihent, filmet nézett, amikor az óra jelezte, hogy rendellenes szívritmust mért. A júzer hívta a mentőket, akik már sokkos állapotban szállították kórházba. Az Apple Watch adatai megfeleltek az orvos által mért adatoknak, a diagnózis szupraventrikuláris tachycardia, ami viszonylag gyakori rendellenesség a fiatalok körében is, de kezelendő. A felhasználó megkapta a szükséges orvosi ellátást és előjegyezték alaposabb kardiológiai kivizsgálásra. Többet nem is várunk ezektől az eszközöktől és funkcióktól.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Innovációs díjat kapott a Wiwe

    Az ultramobil EKG-t a tavalyi év informatikai innovációjának díjával ismerte el az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

  • A WatchOS 5.2-vel nálunk is elérhető az EKG!

    A CE-jelzés megszerzése után végre a magyar Apple Watch 4-felhasználók is használhatják az egészségügyi funkciót.

  • Megérkezett az negyedik Apple Watch

    40 és 44 milliméteres kivitelekben, nagyobb kijelzővel, erősebb hangszóróval, EKG-szenzorral és Bluetooth 5.0-val kerül piacra.

Hirdetés