MWC2010: a Quench is Motoblur felületet kapott

A Mobile World Congress alkalmából a Motorola a Quench nevű készüléket mutatta be a nagyközönségnek, amely a cég újabb Android rendszerű gépe. A telefon az Egyesült Államokban Cliq XT néven lép piacra, ami utal arra, hogy a cég a telefont a Cliq utódjának szánja. Ennek értelmében ez a készülék is megkapta a Motoblur kezelőfelületet, ami elsősorban a közösségi szolgáltatásokat helyezi előtérbe.

Pillanatnyilag 1.6-os Android fut a gépen, de várhatóan még az idén frissíthető lesz 2.0-s verzióra. A készülék 320x480 pixeles kijelzőt kapott, s egyéb specifikációit tekintve is a Backflip testvérének tekinthető. Ennek megfelelően 5 megapixeles, villanóval megtámogatott kamera ücsörög a hátlapon, amelynek rücskös kialakítása jó fogást biztosít.

A készülék érdekessége, hogy nem trackball van a kijelző alatt, hanem optikai érzékelőt találunk itt, amely ujjunk mozgását próbálja lekövetni, s ennek megfelelően lehet navigálni a rendszerben. A telefon nem csúcsmodell, a Milestone még mindig a cég zászlóshajója, a Quench inkább az olcsóbb Android gépekkel óhajtja felvenni a versenyt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés