MWC2012: Lencsevégen az LG Optimus Pad LTE

Az LG kevésbé vette komolyan a táblagép-bizniszt vetélytársainál, a gyártó mindössze egyetlen tabletet dobott piacra a múlt év során. Idén úgy néz ki, egy társat kap az Optimus Pad, a Mobile World Congress kiállításon ugyanis egy Optimus Pad LTE névre hallgató masinával futottunk össze. A készülék hamarosan megjelenik, ám egyelőre csak Ázsiában lesz elérhető, az európai premierre jó sokat kell majd várni.

A masina kellemes formatervvel rendelkezik, a hátlap érdes műanyag borítása és az alig 9,3 milliméteres vastagság miatt remek fogása van a gépnek. Az előlapon egy 8,9 hüvelykes képátlójú panel  terpeszkedik, melynek felbontása 1280 x 800 pixeles. Technológiáját tekintve egy True HD IPS megjelenítővel van dolgunk, hasonlóan az Optimus 4X HD készülékhez. A képminőség korrekt, nagy betekintési szög és erőteljes fényerő jellemzi a gépet, a színek viszont itt is lehetnének egy fokkal élénkebbek.

A plasztik borítás alatt egy Texas Instruments 4430 lapkakészlet található, amelyben egy kétmagos, magonként 1,5 GHz órajelű processzor és egy PowerVR SGX540 grafikus gyorsító lapul. A hátlapon egy 8 megapixeles, autofókuszos kamera található, FullHD rögzítési képességgel felvértezve, az előlapon pedig egy elsősorban videócsevegésre használatos, 2 megapixeles fényképező csücsül. A tablet az alapvető adatkommunikációs képességeken (WiFi, Bluetooth és a-GPS) egy LTE-modemmel is rendelkezik. A gépen jelenleg az Android rendszer 3.2-es verzióra fut, így a frissességgel van némi gond, ám a cég munkatársa szerint számolhatunk az Ice Cream Sandwich frissítéssel.

Főtámogatónk az Emporia Telecom. Köszönjük.
  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • MWC2012: debütált az LG Optimus Vu

    Az LG egy táblagép-telefon hibriddel is készült az MWC-re, amely a Galaxy Note kihívójaként is értelmezhető.

Hirdetés