MWC2013: érintőkijelző és billentyűzet Windows 8 alapokon az LG háza táján

Ahogy a Keng Honggal készített interjúból is kiderül, az LG ugyan készített már Android alapú táblagépeket, ám a visszajelzések után inkább úgy gondolták, hogy felhagynak ezzel a tervvel, így egyelőre nem kívánnak hasonló tudású tableteket piacra dobni. A 2013-as MWC-n ettől függetlenül kiraktak a standukra egy "Tab-Book"-ot, ami igazából a tablet szóból származik, mégis az a különlegessége, hogy kvázi normál notebookként is használható, hiszen Windows 8 rendszer fut a fedélzetén, valamint egy teljesértékű billentyűzet is tartozik hozzá.

A H160 néven ismert Tab-Book egyébként egész kompaktnak tűnik, a felső részt egy gombbal kell felfelé tolva kinyitni. A mechanika egyébként egész erősen tartja a helyén a cuccot, bár volt már olyan bemutatódarab, ami már egy kis érintéstől is felnyílt, így kérdés, hogy valóban ilyen gyorsan felmondja a szolgálatot a kialakítás, vagy ez csak annak köszönhető, hogy az átlagosnál jóval keményebb használatnak vannak kitéve a kihelyezett a prototípusok (ráadásul ezek még nem végleges modellek, így ebből is adódhat ez a probléma). Az érintésérzékeny 11,6 hüvelykes IPS képernyő 1280 x 720 pixeles felbontással bír, 400 nites fényerejének köszönhetően napfényben is kiválóan olvasható, betekintési szöge pedig csaknem száznyolcvan fokos.

Belső komponensek tekintetében már napvilágott látott, hogy a gépben változattól függően egy harmadik generációs Intel i5 ("desktop" Win 8 esetén), vagy egy következő generációs Intel Atom (Windows 8 RT) processzor pörög. Az 1,05 kg-os és 15,9 milliméteres masina nem mondható túl vaskosnak, tömege pedig kényelmes hordozhatóságot ereményez. Csatlakozók terén két legfontosabbként a HDMI port és az USB 3.0 emelhető ki, de valójában mindent vezérelhetünk az egyszerre akár öt ponton érzékelő érintőkijelzőről. Az erősebbik i5-ös verzió 128 GB-os SSD-vel és 8 GB RAM-mal érkezik, az RT-s kivitelt viszont csak 64 GB-os eMMC belső tárhellyel és 2 GB RAM-mal szerelték fel.

Egy kis ízelítő a működésről:

Azóta történt

  • Intel – Jelly Bean és Windows 8

    Fejlesztők számára már elérhető az Android 4.2.2 Intel processzorokra szánt forráskódja, mely ráadásul másodlagos operációs rendszerként a Windows 8 futtatására is képes.

Előzmények

Hirdetés