MWC 2014: Gionee Elife E7

Igencsak megmutatta erejét a Gionee az Elife S5.5 névre hallgató készülékével, mely a karcsúsági versenyben jelenleg az élmezőnyt erősíti. A kínai gyártónak persze futotta még másra is az erejéből, az MWC alkalmával ugyanis megcsodálhattuk az Elife E7 névre keresztelt modelljüket. A Gionee nálunk nem fog forgalomba kerülni ezen a néven - helyette Allview címkével találkozhatunk majd a termékkel.


Gionee Elife E7

Az 5,5 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású JDI-LCD kijelzővel szerelt masina előlapján Gorilla Glass 3 nyújt megfelelő védelmet a karcok és más sérülések ellen. A készülékház egyébként még a nagy képernyő ellenére sem vészesen nagy, köszönhetően annak, hogy az ezt körülölelő káva mindössze 2,55 milliméter széles. A masina háromféle verzióban kerül piacra, lesz egy 4G-s és egy 3G-s variáns, amikben 3 GB RAM és 32 GB belső tárhely található, valamint egy olcsóbb 3G-s modell, ami 2 GB RAM-mal és 16 GB-os adattárral rendelkezik. Nem csak ebben van különbség, a 4G / LTE hálózatokat támogató E7-ben ugyanis egy bivalyerős, 2,5 GHz-re skálázott négymagos processzorral ellátott Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974AC lapkakészlet dolgozik, a másik két típusban viszont az "alap" Snapdragon 800 duruzsol, a benne található 2,2 GHz-es négymagos CPU-val együtt.


Gionee Elife E7

A Gionee szerint legújabb termékük egyértelműen egy kamera centrikus készülék, amit a hátlapon található 16 megapixeles, valamint az előlapra szerelt 8 megapixeles fotómodulok is bizonyítanak. Az OmniVision által gyártott fő optikába 1,34 mikron pixelmérettel rendelkező Largen lencséket szereltek. A készüléken a Gionee mérnökei által testreszabott Android 4.2.2 operációs rendszer dolgozik, Amigo OS 2.0 felülettel. A masina működését egy 2500 mAh-s telep biztosítja, teherbírási adatokkal nem rendelkezünk. Adatkommunikációs képességek terén a Bluetooth 4.0-s chipre, a WiFi modulra, valamint a GLONASS műholdakat látó A-GPS egységre támaszkodhatunk. A fekete, fehér, kék, zöld, sárga, rózsaszín és narancssárga színben piacra kerülő E7 legolcsóbb verziója 443 dollárba, az eggyel erősebb modell 525 dollárba, a legdurvább, 4G támogatást biztosító készülék pedig 574 dollárba fog kerülni.


Gionee Elife E7

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés