MWC 2017: Két új X4 Soul és egy Google-díj az Allview standján

Az Allview standja ugyan nem állt az MWC-s figyelem középpontjában, mégis egy olyan díjjal kezdődött a bemutató, amire büszkék lehetnek a cégnél. A Google egyik képviselője ugyanis egy kitűzőkkel telirakott táblát adott át annak örömére, hogy az Allview átlépte az egymilliós számot, már ami a készülékekről érkező regisztrációk számát illeti. A vállalatnál nem unatkoznak manapság, a prezentáció során két új mobil lepleződött le. Mindkettő a Gionee-től származik, hiszen ők szolgáltatják az Allview telefonjait.

Íme a díj az egymillió felhasználóért cserébe
Íme a díj az egymillió felhasználóért cserébe [+]

Az X4 Soul a picit combosabb modell, aminek előlapján egy 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású LTPS panel díszeleg, korrekt színekkel és betekintési szöggel rendelkezik. A hardveres erőforrást egy továbbfejlesztett MediaTek Helio P10 chipset biztosítja, a 2 gigahertzes magokból összesen nyolcat találunk a processzorban. A memória mérete 4 gigabájtra rúg, az adattároló pedig 64 gigabájtos, de aki még éhesebb a multimédiás tartalmakra, ő próbálkozhat 128 gigabájtos microSD kártyával is.

Allview X4 Soul
Allview X4 Soul [+]

A hátlap ékessége a dupla kamera, az egyik 13 megapixeles és f/2.0 rekeszértékű, a másik 5 megapixeles. Előbbi a fotókat készíti, utóbbi pedig a mélységet vizsgálja, így akár utólag is lehet állítani a fókuszponton (Bokeh effektus lett ennek a fícsörnek a neve). Szelfizni is bátran lehet, a felvételek 13 megapixelben készülnek, és ha akarjuk, az előlapi vaku is fel tud villanni, ugyanis ilyen is akad.

Dupla kamera az X4 Soul vonzereje
Dupla kamera az X4 Soul vonzereje [+]

A képernyő alatti home gombba ujjlenyomat-érzékelő került, ami 0,3 másodperc alatt felismeri az azonosítókat. Az X4 Soul támogatja a Cat.6-os LTE hálózatokat, Android 6.0 fut rajta, és 3000 milliamperórás akku látja el energiával. Ára 149.990 forint lesz Magyarországon, az ok a dupla kamerás rendszer és a prémium anyaghasználat.

Stílusos az Allview X4 Soul Style
Stílusos az Allview X4 Soul Style [+]

A másik versenyző az X4 Soul Style, ami társához hasonlóan dual SIM-es képességekkel rendelkezik, előlapjára pedig egy 5,5 hüvelykes, 1080p-s IPS panelt szereltek. Ha minden igaz, ebben is egy MediaTek P10 chipset szolgál, ám ami biztos, hogy a processzor nyolcmagos és 2 gigahertzes. A sima X4 Soulhoz hasonlóan 4/64 gigabájtos kivitelben vásárolható meg a mobil, microSD foglalattal. Az előlap alján tapicskolhatjuk az ujjlenyomat-olvasót, ami megbízhatóan működik.

Az anyaghasználatra nem lehet panasz az X4 Soul Style esetén sem
Az anyaghasználatra nem lehet panasz az X4 Soul Style esetén sem [+]

A stílusos névvel ihletett telefon érdekessége, hogy az előlapi kamera nagyobb felbontású, mint a hátlapi. Az elsődleges modul 13 megapixeles, tartozik hozzá egy Image PRO mód, ahol rendelkezésre áll a manuális mód. Elöl egy 16 megapixeles, f/2.0 apertúrájú egységbe mosolyoghatunk bele, szóval a szelfizőknek akár álma is lehetne a készülék. Az X4 Soul Style vonzereje lehet még az infraalapú irányító, a 4010 milliamperórás telep, és az Android 7.0 Nougat operációs rendszer.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés