MWC 2017: Alsó kategóriás szelfitelefon az Alcateltől

A TCL Communications standján több Alcatel készülék is bemutatkozott, melyek közül az U5 lóg ki egy kevéssé a sorból. Az A3, az A3 XL és az A3 10 értelemszerűen egy szériát képvisel, amelynek a csúcsán a LED-es hátlappal szerelt A5 áll. Az U5 nem csak nevében, de kategóriájában is eltérő, teljes mértékben belépő szintű eszköz, a szelfikamerával és kiegészítőkkel (szoftveres és hardveres értelemben) nem spóroltak.


[+]

Az U5 teljes egészében műanyagból készült, ezzel együtt minőségi megjelenést mutat, a hátlap pedig igazán kellemes textúrát kapott. A 141,8 x 71,4 x 8,95 milliméteres mobil nem kicsi, a HD felbontású IPS panel viszont csak 5 hüvelykes, tehát a kávák igen masszívak, cserébe elférnek az érintésérzékeny navigációs gombok.


[+]

A mutatós, viszont aránylag fantáziátlan burkolat alatt a MediaTek MT6737-es lapkája dolgozik 1 GB rendszermemóriával és 8 GB belső tárhellyel, amelyből szédületes 3 GB-ot fel is használhatunk, de 32 GB-os kártyával segíthetünk a helyzeten. Az előlapi kamera képességei nem maradnak el a többi készüléktől, az 5 megapixeles modulhoz itt is jár egy rakás szoftveres extra és dedikált LED villanó, a hátlapra pedig egy 8 megapixeles, autofókuszos modul került. Ezzel felvenni HD minőségben tudunk, lejátszani viszont Full HD-ban is képes.

Az U5-be Cat.4-es LTE modem került, 4.2 Bluetooth, FM-rádió és még NFC is. A 2200 mAh-s telepet hagyományos microUSB csatlakozón tölthetjük normál tempóban. A fekete és szürke színben májustól elérhető belépő modell áráról egyelőre annyit tudunk, hogy 99 euró a gyártó által ajánlott fogyasztói ár, a hazai árképzés ettől valószínűleg el fog térni.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Azóta történt

Hirdetés