Új kiadásban az Alcatel U5

Az Alcatel a barcelonai MWC-n mutatta be az A sorozatot, valamint a bevallottan belépő szériás U5-öt. A hardverből érezhető volt, hogy csodára várni nem érdemes, a kialakítás viszont elég meggyőzőre sikerült, bíztunk benne, hogy megfelelő optimalizálás mellett a teljesítmény sem lesz olyan, amilyenre a specifikáció alapján okkal számítani lehet. Aztán olyan lett. Ráadásul a hazai árképzés tovább rontott a helyzeten.


[+]

Az IFA-ra várt, de most bemutatott Alcatel U5 HD a kiemelt tulajdonságok alapján kissé megfontoltabb lépésnek tűnik, mint a sima U5, a hardveres alapok viszont nem változtak. Például maradt a 8 GB belső tároló, amiből kis szerencsével 2,1 hasznos GB is maradhat, ami pont semmire nem elég, viszont a már maximum 128 GB-os memóriakártya belső tárhelyként is formázható. Az 1 GB operatív memória sem növekedett.

Az MT6737M lapka már az FWVGA kijelző mellett is küzdött, most ennek pakoltak alá egy 720 x 1080-as panelt, és némi extra akkumulátorkapacitást, ami 2200 mAh-t jelent. A 7.0-s Android rendszerverzió azonban dicséretes, hátha segít valamit az összképen. A hátlapi kamera viszont nem csak 13 megapixeles felbontásúra nőtt, de a fixfókuszt is autofókuszos rendszer váltja, valamint a LED villanóval ellátott előlapi modul is 8 megapixelre fejlődött. Volna, ha nem interpolált 8 és 5 megapixeles szenzorok lennének beépítve. Mindenesetre az autofókusz valóban előrelépés. Az árat egyelőre nem tüntették fel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés