MWC 2017: Ő pózolt a P10 Plus dupla kamerája előtt

A Huawei és a Leica továbbra is remek kapcsolatot ápol, és ennek ékes bizonyítéka az elöl 8, hátul pedig 12 (RGB színszűrős) + 20 megapixeles (monokróm) kamerarendszer, amit a P10 és a P10 Plus is megkapott. Adott az optikai képstabilizálás, a 4K felvétel és a PD-autofókuszt kiegészítő lézeres élesítés.


[+]

A két készülék kameraszoftvere ugyanazt tudja, ám akad egy fontos különbség: a nagyobbik modell f/2,2-es rekeszértékű lencsék helyett nagyobb fényerejű, f/1,8-as optikákkal lett felszerelve hátul, és kíváncsiak voltunk, mit tud élesben bevetve, úgyhogy lesétáltunk az MWC 3-as csarnokába, hogy egyet a kezünkbe ragadjunk. Őt:


A P10 Plus immáron f/1,8-as rekeszértékű lencséket rejt [+]

A szoftver maga nem változott: akad egy rakás mód a Leica filmes effektektől kezdve a kézi módokon át a fénnyel festésig, rácsvonalakkal és minden egyéb hasznossággal megtámogatva, a DNG RAW mentést beleértve. Minket persze most az alapvető képminőség érdekel, úgyhogy kezdjük egy 12 megapixeles, normál látószögű, színes fotóval!


12 megapixel, teljes látószög [+]

A P10 Plus is alkalmas hibrid zoomra, ami a gyakorlatban úgy működik, hogy a 12 megapixeles színes és a 20 megapixeles monokróm szenzor is rögzít egy fotót és az algoritmus egyébként egész hatékonyan összedolgozza, némi utókezeléssel.


12 megapixel, 2x-es hibrid zoom [+]

A monokróm szenzorral is lőttünk egyet 12 megapixelen. Elég sok részlet rögzítésre került, de azért látszik, hogy a benti fényviszonyok mellett az algoritmus bőven zajmentesít.


12 megapixel, monokróm szenzor [+]

A Huawei kedves hostesse készségesen hangsúlyozta a Leicával közösen kifejlesztett portrémód előnyeit, és a két kameralencse elé is állt mosolyogva. A szoftverben tíz lépésben lehet szabályozni az arcszépítés szintjét.


Portré mód maximális arcszépítéssel [+]

Végül a háttér elmosására is rámentünk. Továbbra is f/0,95 és f/16 között lehet a rekeszérték állítását szimulálni. Azt viszont meg kell jegyezni, hogy még mindig nem hibátlan a dolog az éles és az életlen részek találkozásánál.


F/0,95-ös, szimulált rekeszérték [+]

Öt perc alatt ennyit sikerült összehozni a mutatós masina dupla hátlapi kamerájával. Természetesen komolyabb tesztnek is alá fogjuk vetni a P10 Plust, amikor a tesztkészülék megérkezik hozzánk, addig viszont még sok MWC-s hír lepereg a hírfolyamban.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés