MWC 2017: Ötszörös optikai zoom az Oppótól

Az Oppo viszonylag méretes standdal tette tiszteletét az idei MWC kiállításon, nem véletlen, hiszen azon felül, hogy végre mi is láttuk az R9s-t és az R9s Plust, szemügyre lehetett venni a legérdekesebb fejlesztésüket. A kínai gyártó ugyanis bemutatta saját dupla kamerás rendszerét, ami ötszörös optikai és tízszeres digitális zoomra képes, különleges, periszkópszerű felépítésének is köszönhetően.

Így néz ki egy látványterven a rendszer
Így néz ki egy látványterven a rendszer [+]

A Dual Camera Zoomnak nevezett megoldás 50 különálló egységből áll, méghozzá egy modulba építve, ami 5,7 milliméteres vékonysággal büszkélkedhet. A periszkópszerű felépítés lényege, hogy a fényt különböző tükrökkel irányítja a telefotó lencséhez és a szenzorhoz, ami nyilván a telefonon belül helyezkedik el. Az Oppo ezáltal tehát ötszörös veszteségmentes nagyítást ér el, ami komoly előrelépés mondjuk egy kétszeres közelítésre alkalmas iPhone 7 Plusszal szemben.

Élőben pedig így néz ki
Élőben pedig így néz ki [+]

További jó hír, hogy az eddigi megoldásokhoz képest sokkal kevesebb zaj marad az Oppo kamerája által alkotott végeredményeken. Az optikai zoom mellett (ami egyébként videózás során is rendelkezésre áll) egy újfajta optikai képstabilizátorról is lerántották a leplet: tükrös mechanizmusok segítségével 0,0025 fokos pontossággal képes stabilizálni a mozgásokat.

Balra az Oppo, jobbra az Apple megoldása
Balra az Oppo, jobbra az Apple megoldása [+]

Az Oppo persze fényezte magát, hogy milyen sok innovatív megoldást tettek le az asztalra az elmúlt években, kiemelték az első 5 megapixeles előlapi kamerával rendelkező Oppo Ulike 2-t, vagy a 206 fokos, mozgókamerás egységgel felszerelt Oppo N1-et. Hogy pontosan mikor kerül be a zoomrendszer egy végfelhasználói készülékbe, arra nem tudtak válaszolni, de az optikai zoommal az okostelefonok egyik legnagyobb méregfogát lehetne kihúzni.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés