MWC 2018: Wiko View2 - Wi kopi

A Qualcomm MWC-s standjában az a jó, hogy olyan márkák készülékeibe is belefut az ember, amelyekről esetleg a techújságíró hallott, de ő se feltétlenül. A Wikóval azért találkoztunk már az évek folyamán, a kínai tulajdonú és gyártású, de elvileg francia központú és tervezőirodájú márkának pedig kint volt két olyan kávamentes mobilja is, amelyik a gyártó honlapján még nem tette tiszteletét. Vagy bárhol. Akkor ezennel bejelentenénk.

A Wiko View2
A Wiko View2 [+]

A Wiko View2 és a View2 Pro az Essential PH-1, illetve az Apple iPhone X formavilágát követi az előlapon, felül a szelfikamera betüremkedésével és ívesre vett képernyősarkakkal. A két, ránézésre hathüvelyes phablet alul mindenesetre meghagyott némi kávát, a kezelőgombok ettől függetlenül virtuálisak és elrejthetők.

A Wiko View 2 Pro és dupla hátlapi kamerája
A Wiko View 2 Pro és dupla hátlapi kamerája [+]

A képernyőképek információja alapján mindkét modell 720 x 1528 pixeles, azaz meglehetősen nyúlánk megjelenítőt kapott, aminek a tetejét, középen 16 megapixeles kamera zavarja meg, illetve beszélgetési hangszóró és pár szenzor. Az üveg hátlapon már vannak eltérések. A Wiko View2 csak egy, 13 megapixeles kamerát rejt a LED villanó felett, míg a View2 Pro az iPhone X-hez hasonlóan dupla rendszert, függőleges elrendezésben, csak a 16 megapixeles főkamera mellé nem teleobjektíves, hanem 8 megapixeles, nagylátószögű optika jár.

A Wiko View2 Pro
A Wiko View2 Pro [+]

A két modell egyébként elég jól egybe lett rakva, ha minden igaz, Android Oreót futtat (a beállítások közé nem sikerült belépni, de a demó mód miatt máshova se nagyon), és a hátlapi ujjlenyomat-olvasó mellett valamiféle (alighanem 2D-s) arcalapú feloldást kínál. Mindezt nyilván pontosítja majd a két termékoldal, már amikor elérhető lesz. A View2-t a nyolcmagos Snapdragon 435, a View2 Prót pedig a 450-es Qualcomm lapka hajtja meg, amit a chipset tervező volt oly kedves feltüntetni, a RAM és a tároló méretét egyelőre viszont titok övezi, ugyanígy az árakat és a megjelenést is.

MobilarenaSEAT AtecaLG V30

  • Kapcsolódó cégek:
  • Wiko

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés