MWC 2023: Egy hullámhosszon a Nothing és a Unihertz

Már ami a dizájnt illeti, az Unihertz Luna ugyanis kísértetiesen hasonlít a Nothing Phone (1)-re és az iPhone Próra is.

A másodvonalas kínai gyártók is tartogattak érdekességeket az MWC-n, az Unihertz például itt mutatta be először a Luna nevű telefonját. Az átlátszó hátlappal szerelt készüléken ugyanúgy megjelennek a LED-fények, viszont a Nothing megoldásával szemben itt nem csak fehérről van szó, hanem opcionálisan RGB színekről is, lesz fehér LED-del és színessel megvásárolható telefon is. Az viszont változatlan, hogy a hátsó fények bekapcsolhatók értesítésjelzésre, meg különböző ritmusú mintákat megformálva képesek mozogni, ezek közül nyolc előre programozott van a beállításokban.


[+]

A telefon 8 / 256 GB-os kiszerelésben érkezik, UFS 2.2-es tárhelyről van szó, melléjük pedig a MediaTek Helio G99 (MT6789) SoC lapkája került, így maximum 4G-s hálózatokon működik a Luna, 5G-n nem. Adott az USB-C OTG képességekkel, van egy programozható gomb a készülék oldalán, nem hagyták le a 3,5 mm-es fülhallgató csatlakozót sem és három kamerát is pakoltak a hátlapra.


[+]

Ezek között van egy 108 MP-es Samsung S5KHM2SP03-FGX9 szenzor, egy 20 MP-es Sony IMX350, mely éjjellátó kameraként van feltüntetve, és egy 2 MP-es (OmniVision 2680) makró is. Az előlapra egy 32 MP-es Samsung S5KGD1-es szenzor került, a kijelző bal felső sarkába vágott pöttyként. A panel IPS, az átlója 6,81 hüvelyk és ezen 1080 x 2408 pixel terül el.


[+]

A telefon Android 12-t futtat, egy 5000 mAh-s akkumulátor szolgáltatja az energiát, ezt 18 wattal lehet tölteni. A készülékben két nano-SIM fér el, microSD-nek viszont már nincs hely. A mobilt állítólag 300 dollár körüli áron fogják márciusban piacra dobni, pontos startdátumot és pontos árat viszont egyelőre nem tudtak mondani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés