MWC 2024: Merész vagy őrült húzás 2 GB memóriával új telefont kiadni?

Az AGM Note N2 tavasszal érkezhet a piacra, a legolcsóbb modell lenne a gyártó kínálatában.

199 eurós áron érhető el az AGM Note N1, a gyártó pedig úgy ítélte meg, hogy volna kereslet egy még ennél is olcsóbb készülékre. Az AGM Note N2 pontos árát egyelőre nem tudjuk, csak annyit árult el a márka képviselője, hogy 100 euró környékére próbálják leszorítani majd a RRP-t, és tavasz végéig megjelenik az európai piacon a Note N2. A márka standján volt kiállítva pár darab az eszközből, viszont még fejlesztői szoftverrel.


[+]

A műanyag házban egy 6,52 hüvelykes HD+ felbontású IPS LCD panel várható, a keret kifejezetten nagy, főleg az alsó káva mérete húzós. Felülről egy csepp alakú notchban lóg be az 5 megapixeles kamera, hátul pedig egy 8 megapixeles kamera kap helyet LED villanóval megtámogatva. Bár a készülékházon volna hely egy második kameraszenzornak, esetünkben ez csak helykitöltő szerepet játszik, nincsen másodlagos kamera.

Így néz majd ki az AGM Note N2Így néz majd ki az AGM Note N2 Így néz majd ki az AGM Note N2 [+]

Alul 3,5 mm-es audio csatlakozó és USB-C port, mellette médiahangszóró, oldalt gombok és ennyi, egyéb említésre méltó nincs a készülékházon. Alatta ugyanakkor van, az Unisoc SC9863 például egy elég érdekes választás 2024-ben még az alsó polcra is, lévén egy 2018-ban bemutatott 28 nanométeres lapkáról van szó. Természetesen 4G-s lapka, a CPU két klaszterben 8 ARM Cortex-A55 maggal dolgozik 1,6 és 1,2 GHz-en, a GPU pedig egy PowerVR IMG 8322. A chip támogatja az LPDDR3 és LPDDR4/4x típusú memóriákat, ebből 2 GB kerül majd a Note N2-be, amit lehet virtuálisan bővíteni a márka által megosztott információk alapján. Viszont lévén az SoC csak eMMC 5.1-es tárolót kezel, így az abból lecsíphető + 2 GB memória nem valószínű, hogy jelentős teljesítményjavulást hoz majd. Ezt a szettet a ZTE Blade A31-ben és Blade A51-ben is láthattuk már az elmúlt években régebbi Android Go rendszerekkel.


[+]

Ezzel szemben azt ígéri az AGM, hogy Android 14-gyel kerül majd piacra a Note N2 és 5000 mAh-s akkumulátorral szerelik fel, amivel az adott SoC mellett hosszú ideig bírja majd egy töltéssel. Az elsődleges célpiac a fejlődő országoké, viszont azt mondták a márka képviselői, hogy az EU-ban, így hazánkban is elérhető lesz a készülék terveik szerint.

Előzmények

Hirdetés