MWC 2024: Megfizethető áron kínál összecsukható mobilt a Nubia

Simán Nubia Flip a neve a ZTE-hez tartozó márka új mobiljának, amely árával próbál majd hódítani.

Várható volt, hogy a Motorola Razr sikere megnyitja majd az utat a nem méregdrága, de mégis összecsukható, hajlítható kijelzős telefonok előtt. Bár már demonstratív jelleggel a B-kategóriás kínai gyártók is mutogattak ilyesmit (épp tegnap az Energizer is), de a Nubiát néhány fokkal komolyabban érdemes venni, a Flip nevű kagylójuk ugyanis egy kész termék, amit számos piacon lehet majd kapni, vagy lehet már kapni, például Japánban ZTE Libero Flip néven. Itthon egyelőre még nem, de mutatkozik rá törekvés, tehát nem kizárt, hogy majd nálunk is megjelenik.


[+]

A bemutatón 600 dolláros RRP (recommended retail price, vagyis ajánlott fogyasztói ár) szerepelt a prezentáció utolsó oldalán, amely nem sokkal több 200 ezer forintnál, de ha ez alá be tudnák itthon tolni a masinát, akkor ténylegesen lenne esélye. Ha ugyanis a hardveres képességeket nézzük, akkor egy Snapdragon 7 Gen 1 chipsetet, alapáron 8 GB RAM-ot, 256 GB belső tárhelyet, 4300 mAh-s, 33 wattos vezetékes töltést felvenni képes akkumulátort és 50 megapixeles kamerát fogunk látni.


[+]

A készülék összecsukva egy kör alakú kijelzőn keresztül kommunikál, amin különböző widgetek jelenhetnek meg, tehát az eszköz teljes funkcionalitását csak kinyitva fogjuk tudni elérni. Ilyenkor a kijelző 6,9 inchesre hízik, 120 Hz-es képfrissítésre képes, természetesen OLED, 1180 x 2790 pixeles felbontású. A kiállított példányokon a hajlítási gyűrődés nem volt riasztóan nagy, még a spotlámpák fényében sem csillogott túlzottan. A Nubia minimum 200 ezer nyitást-csukást szavatol anélkül, hogy akár a zsanér, akár a kijelző megadná magát.


[+]

A készüléken már az Android 14 futott, de természetesen a Nubia hozzápiszkált a rendszerhez, hiszen a kijelző alkalmazkodik félig nyitott állapotában a fotózási műveletekhez, a külső display pedig sokféle widgetet kínál, a nem fogadott hívásokat például anélkül hívhatjuk vissza, hogy ki kéne nyitni a telefont. A Nubia Flip természetesen nem egy csúcsmodell, de mégiscsak egy középkategóriás telefon, ami már nem kerül lényegesen többe, mintha ugyanezt a hardvert nem kinyitható formában kínálnák.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nubia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés