Olcsó kagylótelefont mutatott be a ZTE Japánban

Viszont ha a készülék el is jut a magyar piacra, a Libero Flip nevet valószínűleg valami másra lesz érdemes cserélni.

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 köré épített, kinyitható belső kijelzőt és kör alakú külső kijelzőt felvonultató okostelefont mutatott be a ZTE egy olyan piacon, mely a világtrendekkel ellentétben szereti a kisebb méretű készülékeket. Ez Japán, ahol február 29-től lesz előrendelhető a ZTE Libero Flip kedvezményes bevezető áron 39 800 jenért, majd az előrendelői időszakot követően 63 000 jenben lesz meghatározva az ajánlott fogyasztói ára. Ez mindenféle adóterhek nélkül átszámolva 246 és 389 eurós vagy 93 000 és 150 000 forintos összeget jelent, amivel a ZTE megszerzi a legolcsóbb foldable címet magának, még ha limitáltan is. Arról egyelőre semmi információ, hogy nemzetközi értékesítés várható-e.

Így néz ki az egyelőre csak Japánba szánt ZTE Libero Flip
Így néz ki az egyelőre csak Japánba szánt ZTE Libero Flip (forrás: ZTE Japan) [+]

A készülék maga pedig kifejezetten korrektnek tűnik papíron. A Snapdragon 7 Gen 1 chip mellé 6 GB operatív memória és 128 GB tárhely jár, több opció nincs. Sikerült 4310 mAh-s akkumulátort bezsúfolni az összecsukható házba, hozzá pedig megvan a 33 wattos töltés USB-C csatlakozón keresztül. A készülékház IPX4 védelmet mutathat fel, vagyis a vizet nem bírja.

(forrás: ZTE Japan) [+]

Az Android 13-at futtató telefon belső kijelzője 6,9 hüvelykes hajlítható AMOLED 1188 x 2790 pixeles felbontással. A külső kijelző szintén AMOLED, ez egy 1,43 hüvelykes kör alakú panel 466 x 466 pixellel, ilyet találni általában a férfi csuklókra szánt, nagyobb méretű okosórákban is. A külső kijelző dolgozhat médialejátszás vezérlőjeként, stopperként, előnézeti képként a kamerához, illetve egyéb widgetek megjelenítésére. Körülötte került elhelyezésre az 50 megapixeles főkamera, amivel opció a 4K-s videofelvétel, mellette pedig van egy 2 megapixeles segédszenzor. A belső kijelzőbe lyukasztott kamera 16 megapixeles felbontású, a zsanér pedig képes megtartani a telefont félig nyitott állapotban fotózáshoz, ilyenkor a szoftver is alkalmazkodik a helyzethez.

Zárt és félig nyitott állapotban is használható a telefonZárt és félig nyitott állapotban is használható a telefonZárt és félig nyitott állapotban is használható a telefon Zárt és félig nyitott állapotban is használható a telefon (forrás: ZTE Japan) [+]

A ZTE Libero Flip három színben (kék, sárga, fehér) kerül piacra Japánban, telefonjuk feloldásáról pedig a jobb oldalon elhelyezett ujjlenyomat-leolvasós bekapcsológombbal gondoskodhatnak majd a leendő vásárlók és felhasználók.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés