Hirdetés

Naviblog: Indulásra kész!

Egy új blog startol el mától a Mobilaréna hasábjain. A Naviblog név talán önmagában is beszédes, de azért napjainkban, amikor már csak a mosógépben nincs még navigáció, ez kissé tág fogalom. Egy kicsit konkrétabban, a Naviblog a navigációról fog szólni, mégpedig annak klasszikus értelmében. Tehát nem GPS-es mobilok, hanem a valódi GPS-ek, PNA-k, kézi, autós és túra eszközök, térképek, programok, gyártók lesznek terítéken. A blog támogatója a Smartshop, ők biztosítják a termékeket és sok esetben az egyéb témákkal kapcsolatos szakértelmet is ahhoz, hogy ez a blog mindig naprakész lehessen.

Kétségtelen, hogy a GPS vevők és az ezekkel ellátott mobiltelefonok elterjedésével kissé háttérbe szorultak a hagyományos navigációs eszközök, azonban itt sem állt meg a fejlődés és sokan még mindig úgy tartják, navigálásra a legjobb egy ilyen céleszközt használni. Időközben az autókba épített gyári rendszerek is megkomolyodtak, szebbek, jobbak, gyorsabbak lettek, tehát szó sincs arról, hogy ez a terület a végét járná. A Naviblog keretein belül nem csupán a jelenleg kapható navigációs eszközökből mutatunk le lehetőség szerint minél többet, hanem szó lesz szinte minden, ehhez a területhez fűződő témáról is.

Megtudhatjuk majd, melyik gyártó, milyen szoftvert és milyen térképeket használ, kik a térképgyártók és milyenek az általuk készített térképek. Szó lesz TMC-ről, különféle autós tartókról, kiegészítőkről, tartozékokról, a navigáció gyártók által nyújtott extra szolgáltatásokról és még sok másról is. Természetesen ezúttal sem feledkezünk meg olvasóink kéréseiről, úgyhogy akár már most lehet a fórumban feltenni kéréseket, kérdéseket, melyeket megpróbálunk minél nagyobb számban megválaszolni, megírni és mindent a helyére tenni. A naviblog tehát nem csupán arról szól, hogy autós navigációs eszközöket gyorstesztelünk, bár lesz ilyen vonatkozása is. A cél inkább az, hogy egy olyan tudásbázist építsünk fel, amely minden navigációval kapcsolatos kérdésre meg tudja adni a választ. Az viszont biztos, hogy február 2-án stílszerűen egy csúcsmodellel kezdjük a tényleges tartalmat: a Tomtom GO1005 került a markunkba. Ez viszont elég jelentős gép ahhoz, hogy ne csupán egy blogbejegyzés, hanem egy komplett cikk szülessen róla.

Az első tesztalany: Tomtom GO1005
Az első tesztalany: Tomtom GO1005

Ezzel a bloggal régi adósságunkat is törlesztjük: korábban elég sok autós navit is teszteltünk, ám az okostelefonok igen durva előretörésével a mobilok kiszorították oldalunk hasábjairól a PNA-kat. Most megint lesz helyük ezeknek a gépeknek, ráadásul a nagy durranásokon kívül az átlagfelhasználó számára sokkal megfizethetőbb eszközökről is írhatunk - ezeknek egy teljes cikk sok lenne, egy izmosabb blogbejegyzés viszont elég.

A kezdőpontot tehát már betápláltuk, indulhat a navigálás!

Rusi

Azóta történt