Nem minden alkalmazás fut a Z Flip5 külső képernyőjén

Jóval komplexebb a dolog, mint a Razr 40 Ultrán

Végre nem kell egy tablet/telefon hibridről hajlítható képernyős kagylótelefonra váltva kompromisszumot kötni: többé-kevésbé a Motorola Razr 40 Ultra és a Samsung Galaxy Z Flip5 is felkészült teljes értékű alkalmazások futtatására a megnövelt méretű külső kijelzőn. Egyik sem hibátlan a dologban ugyanakkor, és egyelőre a Razr oldja meg ügyesebben a dolgot. A Z Flip 3,4"-es és 720 x 748 pixeles külső kijelzőjén alapból ugyanis csak pár hasznos widget, panel és lejátszó érhető el, vagy a kamerakereső, ha szeretnénk a Google Térképet, a Segédet, az SMS appot, a Netflixet vagy a YouTube-ot is futtatni, a Z Flip5 Beállításai között rá kell keresni a Labs opcióra, és ott ezt engedélyezni.


Nagyobbat nőtt a Z Flip5 külső panelje, mint funkciólistája, de vannak trükkök a bővítésre [+]

Még eggyel bonyolultabb, ha minden appot szeretnénk kint is és bent is használni: szükség lesz a Good Lock nevezetű, amúgy hatalmas tudású Samsung alkalmazás telepítésére a Galaxy Store-ból. Ezután jöhet a Multistar modul telepítése, a Life Up fül megkeresése és az I ♡ Galaxy Foldable menü kiválasztása. Itt a Launcher Widget opcióra kell bökni, majd ott engedélyezni minden alkalmazás kivetítését a fedőképernyőre.

A telefon összecsukva
A Razr 40 Ultra csukva [+]

Ez sem sem garancia a működésre: a Google Wallet például nem hajlandó kívül elindulni, és a szokásos üzenetet küldi: nyisd ki a telefont az alkalmazás használatához! A Razr valamivel nagyobb paneljén és felbontásán ez tehát egyszerűbben megy, aki mindenesetre sokat használna egy hajlítható képernyős telefont csukva, jobban jár egy Z Fold5-tel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés