Nem túl izmos a MagSafe Duo

A kiegészítő egyelőre nem rendelhető, de a termékoldal és a technikai adatok már elérhetők az Apple honlapján.

A MagSafe Duo töltőpad egyszerre látja el energiával az iPhone készülékeket 8-12-es modellig, az összes létező Apple Watchot és a vezetékmentes töltésre alkalmas AirPods tokokat tetszőleges párosításban. Viszont teszi ezt aránylag visszafogott teljesítménnyel. Alapesetben 11 wattra képes, de komolyabb töltőfejjel is 14 watt a maximum, ami számszakilag kevesebb, mint a sima MagSafe teljesítménye, bár nem hiszem, hogy egy watt különösebben érezhető hátrányt jelentene.

Viszont a 129 dolláros kiegészítőhöz csak egy Type-C - Lightning kábel jár, a hálózati adaptert külön kell megvásárolni, amiből a maximális teljesítény kihasználáshoz nem lesz elég az olcsóbb (20 $) 20 wattos megoldás. Ahhoz mindenképpen minimum 27 wattos töltőfejre van szükség, ami nyilván elérhető az Apple kínálatában. A 30 wattos MacBook Air adapter viszont már 49 dollár, így, ha szeretnénk maradéktalanul kihasználni a lehetőségeket, az egész pakk 178 dollárra jön ki, ami átszámolva majdnem 55 ezer forint.


[+]

Idő közben pedig a hivatalos magyarországi árakra is fény derült. Az Apple itthon is listázta a hamarosan elérhető kiegészítőt, ami errefelé kissé többe kerül. Ahogy az lenni szokott. A MagSafe Duo forintban 54.990 pénzbe kerül, ami nem pont annyi, mint a 129 dollár, a 30 wattos adapter pedig 19.990, így ez a kör itthon 74.890 forintba lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés