Noccsos MatePad érkezett

Az óriáskijelzős MatePad Pro 13.2 is megkapta a Kirin 9000S chipet.

Szép sorjában és különösebb fanfár nélkül mutatja be a Huawei a csúcskategóriás eszközeit, melyek a szankciók kikerülésével kínálnak 5G chipet a Kirin 9000S chipnek hála, és amelyek néha olyan alkatrészeket tartalmaznak, melyeket elvileg nem szabadna.


[+]

A Mate 60 Pro például SK Hynix DRAM és NAND modulokat, a Dél-Koreai beszállító márpedig állítja, hogy a szankciók bevezetése óta nem üzletel a Huawei-jel. Az eszközök továbbá Samsung, Micron és Kioxia félvezetőket is használnak, azaz nem kínai komponensek váltottak minden alkatrészt.


[+]

A Kirin 9000S ketyeg a MatePad Pro 13.2 belsejében is, amely a nevének megfelelően egy gigantikus táblagép 10 bites, 144 Hz-es, 2880 x 1920 pixeles és 1000 nites OLED panellel. Divatba jött nagy képernyőn is a noccs, és a keskeny kávákra nézve talán érthető, hogy a Huawei is ehhez folyamodott, habár a 16 megapixeles szelfikamera még nem indokolja a széles szenzorszigetet – a dToF szenzor a 3D arcazonosításhoz annál inkább.


[+]

A MatePad Pro 289,1 x 196,1 x 5,5 milliméteren és 580 grammon igazán kecses, ha a 13,2"-es képátlót figyelembe veszem, mégis belefért a házba egy 10100 mAh-s telep, hat hangszóró és négy mikrofon, természetesen Type-C porttal a töltéshez és adatátvitelhez. Hátul 13 megapixels normál és 8 megapixeles ultraszéles kamera munkálkodik akár 4K 60 fps felvétellel.


[+]

Megvan a kétcsatornás WiFi 6 modem, a Bluetooth 5.2, a 12 GB RAM és az 512 GB-os tároló, és persze a HarmonyOS 4 operációs rendszer, mert Kínában a Huawei eszközeit ezzel szállítják, és amekkora a csend az új termékekről a nemzetközi oldalakon, valószínűleg ezek Kínában is maradnak.


[+]

Az nem világos, hogy a MatePad 13.2-nek van-e 5G-s változata, hiszen ezúttal sem szerepel a Kirin 9000S chip a termékoldalon (nekünk a GSM Arena árulta el), a tablet mindenesetre támogatja a Huawei M-Pencil stylust és nem hiányozhat a külön beszerzendő billentyűzetes tok sem.

Azóta történt

Előzmények

  • Óriástablettel készül a Huawei

    Persze, nem akkorával, mint a Galaxy Tab S széria Ultra modelljei vagy az egykori View, de a 13,2 hüvelykes panel így is tekintélyes lesz.

  • Nyomozás alatt a Mate 60 Pro 5G

    Arról érdeklődik az Egyesült Államok, hogyan jutott 5G-s komponensekhez a Huawei. Közben készül a Pro+.

  • Bemutatkozott a Huawei MatePad Pro 11

    Meglehetősen elegáns lett a Huawei új táblagépe, emellett kompetens hardvert tud felmutatni, Google szolgáltatásokat viszont továbbra sem.

  • Huawei MatePad Pro - méretes HMS

    Billentyűzettel és mágneses tollal is kedvező nyitóár társul a Huawei új csúcstabletjéhez, de vajon megéri a spórolás a szűkös alkalmazáskínálatért, és a kevéssé tabletes EMUI-ért cserébe?

Hirdetés