Bemutatkozott a Huawei MatePad Pro 11

Meglehetősen elegáns lett a Huawei új táblagépe, emellett kompetens hardvert tud felmutatni, Google szolgáltatásokat viszont továbbra sem.

Erős specifikációval és elegáns megjelenéssel mutatkozott be a Huawei MatePad Pro 11, a hiányosságok viszont sajnos a szokásosak: nincs 5G adatkapcsolati opció és Google szolgáltatások. Ezt a multitaskingra, kreatív munkára és összességében a nagyképernyős megjelenítésre aprólékosan felkészített, HMS alapú HarmonyOS próbálja feledtetni, ami kitűnő átjárhatóságot biztosít a gyártó eszközei között, az AppGallery pedig már több, mint 200 ezer alkalmazást kínál.


[+]

A MatePad Pro 11 kétféle típusszámmal elérhető, a GOT-AL09 Snapdragon 888-as lapkával, a GOT-W29 pedig Snapdragon 870-es szettel dolgozik 8 GB vagy 12 GB rendszermemória és 128 GB vagy 256 GB belső tárhely mellett, a hűtésről pedig 3D grafénszerkezet és gőzkamra gondoskodik.

[+]

Mindkét modell 8300 mAh-s akkut kapott, a drágább 66 wattos, az olcsóbb 40 wattos gyorstöltéssel, az adaptereket pedig megtaláljuk a dobozban, csak nem a maximális teljesítménnyel. 66 watt helyett 40 wattos fejet kapunk, a 40 wattos helyett pedig 22,5 wattosat. És a 3.1-es Type-C USB kábelt is külön kell megvenni, mert a készülékek mellé csak 2.0-s szabványút csomagoltak.


[+]

A 12/512 GB-os memóriakonfigurációhoz mágneses billentyűzet, támasztékkal felszerelt, 120 és 165 fok közötti dőlésszögben állítható tok és továbbfejlesztett M-Pencil is jár. A tasztatúra 1,5 milliméteres billentyűutat kínál és lecsatlakoztatható a tokról, amin külön helyet alakítottak ki az M-Pencilnek, illetve egy WiFi antennával és jelerősítővel is felturbózták.

Ezen kívül csak apróbb adatkapcsolati eltérések vannak, a W29-es verzió 5.1-es Bluetootht kínál, viszont ugyanazzal a kodektámogatással (BLE, SBC, AAC, LDAC HD Audio), mint az 5.2-es AL09. A 4G adatkapcsolat mindkét esetben opcionális, A-GPS viszont csak a drágább modellhez jár, minden más,(GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo, QZSS, WiFi 6, OTG) viszont megegyezik.


[+]

A MatePad Pro 11 meglehetősen légies és viszonyolag könnyű az 5,9 milliméteres vastagsággal és 449 grammos tömeggel, a 11 hüvelykes kijelzőt pedig vékony kávák szegélyezik, olyannyira, hogy a 16 megapixeles kamerát kénytelenek voltak a bal felső sarokba lyukasztani. A 10-bites OLED panel 120 Hz-es képfrissítéssel dolgozik, a felbontás pedig 2560 x 1600 pixel. A tartalomfogyasztás élményét hat hangszóró igyekszik fokozni két magas és négy mélysugárzóval.

A kerek hátlapi kamerasziget követi a Huawei csúcstelefonjainak formanyelvét, kamerából pedig kettőt kapunk, egy 13 megapixeles, autofókuszos főegységet f/1,8-as rekesszel és egy 8 megapixeles, fix fókuszos ultraszéleset.

A Huawei MatePad Pro 11 8/128 GB-os alap memóriacsomaggal 3300 jüanon nyit Kínában, ami körülbelül 195 ezer forintot jelent és csak arra jó, hogy nagyjából belőjük a várható árszintet, mivel a táblagép hamarosan a nemzetközi piacra és megérkezik. A tokkal-vonóval, 12 GB RAM-mal és 512 GB belső tárhellyel kínált változat egyelőre nem merészkedik a nagy falon túlra, a megfelelő oldalon viszont elérhető, már, ha a 7700 jüanos (körülbelül 456 ezer forint) árat még az elérhető kategóriába soroljuk.

Azóta történt

Előzmények

  • Érkezik az új Huawei MatePad Pro

    Július 27-én Kínában bemutatót tart a Huawei, a HarmonyOS 3 és a 11"-es MatePad Pro lesz porondon.

  • HMS tudástár

    Egy helyen minden tudnivaló a Huawei Mobile Services ökoszisztémát használó telefonokról és táblagépekről, illetve az AppGalleryről.

Hirdetés