Odalép GPU-ban az Apple A16 Bionic

A processzoros teljesítménynövekedés elhanyagolható, a grafikus viszont tetemes.

Nem mindenki repes az örömtől, hogy a 4 nm-es Apple A16 Bionic chipet csak a két iPhone 14 Pro modell kapta meg, a csak valamivel olcsóbb, de még mindig méregdrága alappáros nem, de az az igazság, hogy az A15 Bionic teljesítmény és fogyasztási mutatókban is odapakol a legmodernebb androidos konkurenciának.

Az iPhone 14 Pro és a Pro Max eredményeiAz iPhone 14 Pro és a Pro Max eredményei Az iPhone 14 Pro és a Pro Max eredményei [+]

Ami az A16-ot illeti, a processzoros fejlődés a Geekbench metrikája szerint nem jelentős, az AnTuTu azonban már komolyabb fejlődést mutat. Ám ennél is határozottabb a GPU előrelépése, közel 30%-ot erősítve a tavalyi (és az idei nem Pro) modellekhez viszonyítva.

Az idei és a tavalyi csúcsmodellek összevetése
Az idei és a tavalyi csúcsmodellek összevetése [+]

Az Apple A16 Bionic a hírek szerint egyébként a TSMC 4 nm-es node-ján készül, és ez egész hatékonynak tűnik a Snapdragon 8+ Gen1-et vizsgálva a Samsung gyártású, tavaszi változattal összevetve. De azért kíváncsiak vagyunk, milyen az új lapka hőkezelése, és ezt a kíváncsiságot jövő héten tervezzük élő tapasztalatra váltani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés