OnePlus: kikapcsolható lesz az „optimalizálás”

Az OxygenOS 12 komolyabb teljesítménykontrollt kínál azt követően, hogy a márkát komolyabb erőforrás-manipuláláson kapták.

Valós trükkre bukkant az AnandTech, amikor megfigyelte, hogy a OnePlus 9 csúcsmobilok a teljesítményappok extra lóerejének biztosítása helyett épphogy minden más alkalmazás számára csökkentik az elérhető erőforrásokat, ezzel visszafogva a bivalyerős Snapdragon 888 energiaéhségét. Persze mások is optimalizálják a hardvert és a szoftvert, és az OxygenOS az egész okostelefonos piac egyik legfürgébb felülete, így a gyakorlatban fel se tűnik, hogy bizonyos appok nem férnek hozzá minden lóerőhöz. Ám ennek a tényét a gyártó „elfelejtette” a vásárló orrára köni, és amikor lebukott, olyan érvekkel reagált, miszerint nincs is szükség egy Snapdragon 888 őserejére.


A OnePlus 9 mód a szokásosnál is jobban „optimalizálja” az appokat [+]

Persze épp ezzel a chippel reklámozzák a csúcsmobilokat, miközben a Nord 2 5G a Dimensity 1200-AI lapkával közel ugyanolyan fürge, és érdekes módon ott akad egy külön teljesítménymód, ami a 9-ek esetében nem, talán a benchmark-manipuláción kapott MediaTek chip révén, amely meg a teljesítményappok erőforrásait befolyásolja. Szóval van ám káosz a márka körül, a Geekbench pedig le is vette a OnePlus 9 szériát a támogatott telefonok listájáról, úgyhogy a brand újfent reagált.

A Nord 2 5G felkínál egy teljesítménymódot
A Nord 2 5G felkínál egy teljesítménymódot [+]

A OnePlus ígéri: az OxygenOS 12-től kezdve komolyabb kontrollal rendelkeznek majd a felhasználók a teljesítmény felett – konkrétan ki lehet majd kapcsolni az optimalizálást, bár egyébként számomra úgy tűnik, hogy valami hasonlót jelenthet a Nord 2 5G teljesítménymódjának bekapcsolása. Akárhogy is: a OnePlus olyan pofonba futott bele, amibe a hagyományos értelemben vett, legendásan jó felületoptimalizálása miatt igazából nem is volt szüksége, hiszen még egy hároméves Never Settle csúcsmobil is tükörsimán fut a mai napig. Az OxygenOS 12 valószínűleg Android 12-n alapul majd, és esélyes, hogy egy OnePlus 9 T-modellel mutatkozik be az ősz folyamán.

Azóta történt

  • T verzió helyett új szín?

    A OnePlus műveleti igazgatója a Weibon osztotta meg az új színvariációt, ami a OnePlus 9T Pro helyett érkezhet.

Előzmények

Hirdetés