Otthon is javíthatók lesznek egyes Samsung Galaxy modellek

A gyártó az Egyesült Államokban jelentette be az iFixittel való együttműködést.

Samsung Electronics America múlt csütörtökön jelentette be, hogy egyes Galaxy modellek esetében az iFixittel együttműködve lehetővé teszi a felhasználók számára a készülékek javítását. Legalábbis néhány komponens és egyszerűbb művelet esetében. A kezdeményezés nyilvánvalóan elősegíti a fenntarthatóságot, környezettudatos lépés, mellesleg vonzóbbá teheti a gyártó termékeit, amelyek így hosszabb élettartamot ígérnek.

Samsung Galaxy S20 széria
Samsung Galaxy S20 széria [+]

A jelenlegi készülékárak mellett abszolút nem mindegy, hogy egy eszközt mennyi ideig tudunk használni, szoftveresen a Samsung élen jár a terméktámogatás terén, amit meglehetősen hatékonyan egészít ki a most bejelentett hardveres terméktámogatás. A hivatalos gyári alkatrészeket, eszközöket és útmutatókat az iFixit biztosítja majd, a leselejtezett egységet pedig vissza lehet küldeni a Samsungnak.


(forrás: iFixit) [+]

Első körben a Samsung Galaxy S20 és a Galaxy S21 széria készülékeihez lesz elérhető a szerelőcsomag, illetve a Galaxy Tab S7+-hoz, az iFixit vezérigazgatójának, Kyle Wiens tájékoztatása szerint az S20-hoz már készen is van a csomag. A legfrissebb szériához meg valószínűleg azért nem, illetve szóba sem került, mert még biztosan garanciálisak. Mondjuk ez nem zárja ki, hogy a gyártó kizárja a szerelésre szoruló eszközt a garanciából nem rendeltetésszerű használat vagy egyéb kizáró ok miatt.

Mindenesetre a két korábbi csúcsszéria és a táblagép esetében biztosan cserélhető lesz a kijelző, a hátlap és a töltőcsatlakozó. Érdekes, hogy az akkumulátor pont nem, de valószínűleg biztonsági oka van. Nem mintha az már nem lenne mindegy, miután kinyitottuk a készüléket, úgyhogy a hulladékkezelésre tudunk még tippelni. De a lényeg az, hogy az Apple-höz hasonlóan, a Samsung is törekszik a készülékek élettartamának tényleges meghosszabbítására és ennek elérésére valódi lépéseket is tesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés