A Pixelekre hasonlít a HTC U12 life

A hátlapon dupla kamera, az előlapon 18:9 arányú kijelző, a kettő között pedig méretes telep van, ezúttal pedig nem hiányzik a 3,5 milliméteres kimenet.

Több hétnyi pletyka és kéminformáció után bemutatkozott a HTC U12 life, így, kis L betűvel írva, és a tajvaniak reményei szerint ez a felső-középkategóriás mobil segíthet a gyártó pénzügyi bukdácsolását kiegyensúlyozni. Egy 158,5 x 75,4 x 8,3 milliméteres és 175 grammos phabletről van szó, 6"-es képátlójú, 1080 x 2160 pixeles megjelenítővel, sokak szerencséjére szenzorsziget nélkül.


[+]

A dizájnnak kétségtelenül a hátoldal az érdekessége: az U12 life a Pixelekhez hasonlóan két részre osztott formát kapott, a leírás szerint akrilüveg unibody kialakítással és fémszerű jegyekkel. Magyarán a hátoldalt nem Gorilla Glass védőüveg borítja, ezúttal pedig az IP-védelemről is le kell mondani, bár az AndroidAuthority szerint a phablet vízlepergető.


[+]

Az U12 life lelke a Snapdragon 636 SoC, nyolc Kryo 260 processzormagjával és az Adreno 509 GPU-val. Memóriából 4 GB-ot, tárolóból pedig 64 GB-ot mellékeltek, az utóbbi microSD kártyával bővíthető. Szerencsére adott a 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet, akárcsak az USB-C port, amely 3600 mAh-s telepet tölt. A life két nanoSIM-et fogad be, minden hazai LTE sáv támogatásával. A Bluetooth 5.0-s, a kétcsatornás WiFi 802.11a/b/g/n/ac szabványú. Akad NFC, illetve navigációs modul a GPS és a GLONASS csoportok használatával.


[+]

Az olcsóbbik U12 variáns hátlapján 16 + 5 megapixeles kameraduó dolgozik bokeh móddal. A főkamera PDAF-autofókuszt kapott f/2-es rekeszértékű lencsével. Adott a dupla LED villanó és a 4K felvétel. Az előlapon fixfókuszos, 13 megapixeles szenzor munkálkodik. A HTC U12 life 350 euróba fog kerülni (114 ezer forint), és szeptember végén vagy október elején kerülhet piacra. Az esetleges hazai megjelenésről egyelőre nincs információnk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

Hirdetés