Pixel Pro: megint Európa húzza a rövidebbet

Nagyon drágán indít az új Google csúcsmobil, bár nem kell attól tartani, hogy itthon elérhető lesz.

Október 4-én érkeznek az új Google referenciakészülékek, és amíg a Pixel A-sorozat kifejezetten erős szokott lenni ár/érték vonalon, az őszi alapmodellek drágán indítanak. Attól függ, hogy hol, persze: a Pixel 8 az Egyesült Államokban 700 dolláron kezdhet (257 ezer forint), ami elsőre nem is akkora horrorösszeg, ám lényegében egy Pixel 7-et kap a vásárló megmaradt kameraszettel (50 megapixeles normál, 12 megapixeles ultraszéles, 10,5 megapixeles szelfik), csak Tenso G3 chippel, ami nem szokott a legjobb Qualcomm lapkák ellen versenyképes lenni. Az Egyesül Királyságban így is 700 fontba kerülhet, ez pedig már 314 ezer forint.

Nyilvánvalóan a Pixel 8 Pro az érdekesebb, mert a tradicionális gyártókat beelőzve biztosít hátul három nagy felbontású kamerát pixel binning technológiával: az 50 megapixeles főkamera mellé 48 megapixeles ultraszéles passzol szupermakró képességekkel és 48 megapixeles zoomegység 5x-ös teleobjektívvel. Ezért pedig már az Egyesült Államokban is szélere kell nyitni a pénztárcát (900 dollár, 330 ezer forint), de az európai árcédula sokkolhat igazán (1000 font, 449 ezer forint). Egy másik forrás a Google csúcsmobil nyitását 1100 euróért várja, ami 493 ezer forintnak felel meg.

Persze ezúttal sem esélyes a hivatalos hazai forgalmazás, a nem hivatalos behozatallal pedig adatkommunikációs problémák szokták rövidre zárni a vásárlás kérdését, amit borzasztóan sajnálunk, mert kamerákban és szoftverben nagyon erős a Google. Mondjuk Pixel-hiba halmozásban is. Ami végül a Pixel Watch 2-t illeti, az Egyesült Királyságban 350 fontba kerülhet, azaz 157 ezer forintba, és ezekkel a cuccokkal nem szoktak itthon kompatibilitási gondok lenni. Mondjuk az óra egyik legjobb tulajdonsága, a csuklóról elérhető Google Segéd még mindig nem beszélget velünk magyarul.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés