PlayNow Arena alkalmazások olcsóbb mobilokra is

A Sony Ericsson Java platformja mindig is fényévekkel előzte meg a többi gyártó megoldásait, hiszen már évekkel ezelőtt is kínáltak olyan funkciókat, mint a fájlrendszer-elérés, az egyszerre 8 alkalmazás háttérben történő futtatásának lehetősége, vagy a 3D megjelenítés, melyhez hasonlókat korábban csak az okostelefonok kínáltak a vásárlóknak. A gyártó beszámolója szerint a platform legfejlettebb változata, a JP 8.5 hamarosan az olcsó 3G modellekben is elérhetővé válik, mely árszegmens ezentúl kulcsfontosságú szerepet fog betölteni a gyártó új termékstratégiájában.

Az igen erős multimédiás futtatókörnyezet azonban mit sem ér, ha nincsenek hozzá megfelelő alkalmazások, éppen ezért a gyártó úgy döntött, hogy a 13 országban elérhető PlayNow Arena és a 69 országban szolgáltatói számlázással, illetve bankkártyás vagy SMS-alapú fizetéssel is rendelkező Fun&Download ezentúl harmadik fél által fejlesztett Java alkalmazásokat is kínálni fog, vagyis egyfajta alkalmazásbolttá alakul át, mely ráadásul teljesen ingyen nyílik meg a fejlesztők előtt. A japán-svéd gyártó alkalmazásboltjának célja, hogy olyan kimagasló minőségű szoftvereket kínáljon a Sony Ericsson telefonok tulajdonosai számára, melyek kiaknázzák a készülékek multimédiás képességeit.

A gyártó július 1-én nyitja meg kapuit a fejlesztők előtt és remélhetőleg ekkorra már kiderülnek a részletek azzal kapcsolatban is, hogy a Java Verified minősítés kötelező lesz-e, illetve egyelőre semmi konkrétum nem áll rendelkezésre a nyereségmegosztásos modellel kapcsolatban sem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés