Prémium funkciót kínál a frissen bemutatott Snapdragon 7+ Gen 3

Az első lapka a hetes szériában, amely megkapta a nyolcas sorozat AI funkcióit.

Bemutatkozott a Snapdragon 7+ Gen 3, ami a nevezéktan alapján a 7 Gen 3 fölött helyezkedik el, a 7 Gen 3 státusza viszont ennél kicsit bonyolultabb, mert a 7 Gen 1-es szett utódja, amely fölött ott a 7+ Gen 2 és a 7s Gen 2, viszont ezeknél erősebb képességeket kínál az úgynevezett helyben futatott (on-board) generatív AI támogatással, ami eddig a csúcsszéria kiváltsága volt. Meglehetősen belekavarta magát a Qualcomm a megnevezésekbe, mindenesetre most már a 7+ Gen 2 közvetlen utódjaként definiálható 7+ Gen 3 a legerősebb lapka a szériában, a Gen 2 modellekkel meg valószínűleg végeztek.


[+]

Szóval a szintén 4 nanométeres 7+ Gen 3 15%-kal jobb CPU teljesítményt és 45%-kal magasabb grafikus feldolgozó képességeket ígér 5%-kal hatékonyabb energiafelhasználás mellett. A szett számos nagy nyelvi és vizuális generatív AI modellt támogat, mint a Baichuan-7B, Llama 2, Gemini Nano és a Zhipu ChatGLM. Felépítését tekintve adott egy Cortex X4-es Prime mag 2,8 GHz-es maximális órajellel, amelyet egy négy teljesítménycentrikus mag kísér 2,6 GHz-en és három energiahatékony egység 1,6 GHz-es órajellel.

A Snapdragon X63-as 5G modem 4,6 Gbps-os letöltési sebességet biztosít, memóriából maximum 24 GB LPDDR5x típusú társítható, belső tárhelyből pedig UFS 4.0-s szabványt kezel. Nem akadály a QHD+ felbontás 120 Hz-es képfrissítéssel; a Spectra 18-bit Triple Cognitive ISP 200 megapixeles szenzort támogat, opció a 4K HDR és 60 fps képkockaszámú videófelvétel, a WiFi pedig 7-es szabványon is képes kapcsolatot létesíteni.

Azóta történt

  • A OnePlus Ace 3V lehet majd a Nord 4

    A Nord CE4 pedig szintén az első Snapdragon 7+ Gen 3-as szettel bemutatott készülék új formatervét követi majd, de marad az eredeti 7 Gen 3-as lapkánál.

Előzmények

Hirdetés