Promóképeken a négy Mate 30 variáns

A Kirin 990 is megmutatta az erejét a szerdai start előtt.

Google csomag nélkül és egyelőre kérdőjeles európai értékesítési startdátummal, szerdán mindenesetre elstartol Münchenben a Huawei Mate 30 család, amely újfent a kamerákra fog koncentrálni. A csúcsot a Mate 30 Pro jelenti majd, legalábbis a tömegeknek – azt már biztosan tudjuk, hogy Kirin 990-et futtat, 4G-s és még gyorsabb, 5G-s variációban, míg pletykaszinten hallottunk a 4500 mAh-s telepről, a 8 GB-os kezdő RAM készletről és az 512 GB-os tárhely opcióról.

A Mate 30 Pro renderképe
A Mate 30 Pro renderképe (forrás: Evan Blass) [+]

Az Android 10 és az EMUI 10 garantálható, a 40 wattos vezetékes gyorstöltés mellett pedig a 27 wattos vezetékmentes sejthető. Az előlapi noccsot tripla kamerarendszer és fejlett arcazonosítás, illetve szelfifunkciók igazolhatják, hátul pedig a normál, a zoom és a ToF kamera mellett szintet léphet az ultraszéles egység.

A Porsche Design Mate 30 Pro
A Porsche Design Mate 30 Pro (forrás: Evan Blass) [+]

Azért a tömegeknek jelző az imént, mert újfent érkezhet a kisebb darabszámú és méregdrága Porche Design kiszerelés, vélhetőleg a Pro variáció minden jó tulajdonságával, csak határozottan vadabb megjelenéssel – úgy tűnik, hátul a megnyúlt kameraoszlopot bőrborítás veszi körbe.


(forrás: Evan Blass) [+]

Elöl a kijelző pont úgy lekanyarodhat a szélekre (a korábbiaknál is jobban), ahogy a Pro kiszerelés esetében. A Porsche Design Mate 30 esetében érdemes 12 GB RAM-ra és 512 GB-os tárolóra számítani.

A sima Mate 30
A sima Mate 30 (forrás: Evan Blass) [+]

A sima Mate 30 hátul maradhat a Pro kör alakú kameraegységénél, ám vélhetőleg a szenzorok és az optikák sem lesznek a legfejlettebbek. Elöl pedig, úgy tűnik, három helyett kettő egységből áll majd a szelfimodul, kisebb noccsal. Azért a Kirin 990-ről it sem kell lemondani, sőt: 5G-s kiszerelés éppúgy lehet a Mate 30-ból, mint drágább variációiból, hiszen ma már a világ tucatnyi országában érhető el ötödik generációs lakossági mobilszolgáltatás.

A Mate 30 Lite
A Mate 30 Lite (forrás: Evan Blass)

A sort a legkedvezőbb árú Mate 30 Lite zárhatja, leginkább a tavalyi modellek négyzetes kamerarendszerét megidézve, míg elöl a Honoroktól ismerős kameraluk lehet a befutó, illetve elég valószínűleg lesz is, mert Evan Blass termékképei hivatalosnak tűnnek, épp csak nem hivatalosan kerültek fel a netre. A 6,3"-es panel FHD+ felbontást kínálhat egyetlen kamerával, hátul 48 megapixeles normál, 8 megapixeles ultraszéles és 2-2 megapixeles makró és mélységérzékelős kamera bukkanhat fel. A Kirin 810 szinte garantálható, ez most a Huawei (és talán a piac) legerősebb középkategóriás SoC-je.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés