Remek negyedév a Huawei mögött

A Huawei Consumer Business Group, azaz az elsősorban hálózatkiépítéssel foglalkozó kínai óriás fogyasztói üzletága meggyőzően indította az idei évet: 2017 első hónapjában 34,55 millió okostelefont szállítottak le, ami tekintélyes, 21,6%-kos előrelépés 2016 hasonló időszakához képest. Egyes piacokon az előrelépés 50, és van, ahol 100%-os volt, az IDC szerint a piaci részesedése pedig 9,8%-ra javult a Samsung és az Apple mögött.


A Mate 9-nek is betudható az első negyedéves siker [+]

A sajtóközlemény kiemeli: a 300 dollár fölötti kategóriában 11%-kal erősítettek a P9-nek és a Mate 9-nek is köszönhetően, és az 500 dollár fölötti szegmensben, februárban már 9,7% volt a Huawei részesedése a GfK adatai alapján, több piacon a 10%-ot is átlépve. A közlemény a P10 család számadataival még nem tudott szolgálni, hiszen nem rég indult útjára az új zászlóshajó páros, azt viszont hozzátette: a táblagépes leszállítások a negyedévben 70%-kal növekedtek 2016 elejével összevetve.

Azóta történt

Előzmények

  • Honor 8 Pro - déjà vu

    A sokadik Kirin 960-as phabletet teszteljük, ám mind közül a legolcsóbbat. A 6/64 GB-os RAM/tárhely kombináció önmagában előnyös, a QHD kijelző és a mellékelt VR-megoldás pedig kellemes extra.

  • Huawei P10 Plus - több lett, maradhat?

    Ebben a modellben van igazán előrelépés, a P10 nagyobb testvére nem csak méretben múlja felül a kisebb verziót, hanem gyakorlatilag mindenben. Nyilván az árat is beleértve.

  • Huawei P10 - pisztácia nem is volt

    Nagyon jól sikerült a Huawei új, kompakt csúcsmobilja, az előd eleve nagyon magasra tette a mércét, a változások pedig olyan pontokon érkeztek, ahol szükséges is volt.

  • Porsche Design Huawei Mate 9 - a híre megelőzi

    Limitált példányszámban itthon is kapható lesz a legdrágább Huawei, amely a Kirin 960-nal szerelt Mate 9 kisebb, menőbb és exkluzívabb verziója. Irgalmatlan sokba kerül, kevesek játékszere lesz.

Hirdetés