Samsung i900 blog - ötödik rész

Örömmel jelenthetem, hogy a hét elején elküldtem a Samsungnak a kissé méretesre sikerült kívánságlistámat. Lehet, hogy többek között ez is az oka annak, hogy azóta nem érkezett szoftverfrissítés, nagy izgalommal várom tehát a következőt.

Samsung menü, elforgatva
Jelen írás ennél fogva kicsit rövidebb lesz, mint a többi, ezúttal ugyanis csak és kizárólag a fórumban felmerült kérdéseket igyekszem megválaszolni. Először is a készülék videófelvételi képességére térnék ki. Az Omnia 640 x 480 pixeles, azaz VGA felbontású mozgóképet képes rögzíteni 15 képkocka/másodperc sebességgel - a varázslatos 30 kép/másodperc csak QVGA módban érhető el. Mivel sem a hardver, sem a szoftver nem végleges, az itt található két tesztvideó végignézése után felesleges komoly konklúziót levonni. Látszik, hogy nem tökéletes a dolog, az első felvétel egy időre megakad. A fénymérés minden bizonnyal középre súlyozott vagy spot, az már kevésbé örvendetes, hogy a gép videózás közben nem tud közelre fókuszálni, azaz ilyenkor nincs makró mód. A két videó: tesztvideó 1 (3,81 MB), tesztvideó 2 (1,59 MB)
A magyar fórumon több kérdés is felmerült a masinával, illetve az egyedi felbontású kijelzővel kapcsolatban. Szoftveres kompatibilitásról egyelőre felesleges lenne beszélni, jelenleg csak annyit tudok elmondani, hogy egyes programok gond nélkül futnak (többek között az ősrégi Pocket PC Mark is, ugye), mások viszont nem akarnak elindulni, aminek természetesen nem csak a kijelző, hanem a bétás ROM is lehet az oka. Az iGO 8 viszont jelentem, tökéletesen fut, egy apróságot kivéve: a képernyőforgatás nem működik, ez viszont nem az Omnia, hanem a Nav'n'GO "sara" - a dolog egyébként biztos vagyok benne, hogy meg lesz oldva, mivel a program a 240 x 400-as és a 400 x 240-es felbontásokat egyaránt támogatja, csak a forgatás nem működik, de erről még meg fogom kérdezni az illetékeseket.
Az angol fórumon is feltettek pár kérdést, így ezekre is kitérnék. Múltkor az ébresztőórát taglaló résznél kimaradt: természetesen beállítható ismétlés is, a hét különböző napjait egyenként jelölhetjük be. A felhasználó által is elérhető memóriával kapcsolatos dolgok is folyamatosan változnak, az új szoftverben 63 MB jut a programok futtatására, és mindössze 37 MB adattárolásra, de mivel a gép ugye szoftveres szempontból sem végleges, ez még változni fog - minden bizonnyal pozitív irányba.

Az ébresztőnél beállítható ismétlés
Eddig nem tettem róla említést, hogy a kettes számú Today-nézetben három fül található, melyek között a HTC TouchFLO 3D felülethez hasonlóan lehet görgetni: Home képernyő (idővel és elmulasztott eseményekkel), gyorstárcsázó képernyő (kilenc emberke fér rá), valamint a beállítások gyorsindítója (szintén kilenc elemmel).
A legtöbb kérdés értelemszerűen a gép megjelenési idejével és várható árával kapcsolatban érkezett. Sajnos csak magamat tudom ismételni: ezen információk egyelőre nem publikusak, ahogy az sem, hogy bővíthető lesz-e a Widget-kínálat. Aggodalomra azonban nincs ok, a Samsung jóváhagyásával hétről hétre több információt tárhatok a tisztelt publikum elé, tehát ami késik, nem múlik!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés