Szelfiapp köré épített mobilt a Meitu

A Meitu főleg Ázsiában népszerű, különböző szelfi-optimalizáló és képszerkesztő alkalmazásokat biztosítanak, amelyek elképesztő letöltési számokat produkálnak. A most bemutatott Meitu Mito T9 is egy erősen kameracentrikus készülék, viszonylag egyedi megjelenéssel, meglepően erős hardverrel. A legfontosabb feature viszont a Dual Pixel technológiával dolgozó, 12 és 5 megapixeles kamerából álló főkamera és szelfirendszer, amelyek PD autofókusszal és optikai képstabilizátorral dolgoznak. Mindkét oldalon.


[+]

A főkamerát mindkét oldalon a Sony szállította, konkrétan egy IMX363-as szenzor, míg a másodlagos szenzorokat a Samsung. A mesterséges intelligenciát, ami itt már teljes alakos korrekciókat is végez, a Snapdragon 660-as lapkakészlet biztosítja 4/6 GB RAM és 64/128 GB belső tárhely mellett. Mondjuk, ez a MeiOS 4.3.4-gyel lesz elérhető jövő hónapban. De a prómóképek alapján már félelmetes mértékű szoftveres optimalizálást eszközölhetünk teljes testfelületen. Ez egyébként, így ránézésre kissé mintha túlzásnak tűnne.


[+]

Elvileg van valami bűvészkedés a csontfelismeréssel, ami a MTlab big data elemzési algoritmusok alapján alakítja ki az ideális arányokat, egyébként pedig eltárol egy halom képet külnböző pozíciókban és fényviszonyok között, amelyeket a mesterséges intelligencia használ fel a képmásunk tökéletesítéséhez. Plusz van valami piramis-elvű többdimenziós képfeldolgozás a lehető leghatékonyabb szépítő effektekhez.


[+]

Beauty Age 3.0 3D rétegekkel teszi lehetővé lényegében a virtuális sminkelést, amit úgy képzelünk, hogy félprofilból is feldobhatunk egy kis rúzst, ha a helyzet úgy kívánja. Egyébként egy viszonylag termetes készülékről beszélünk: 172,1 x 75 x 9,5 milliméter és 183 gramm. Cserébe belefért egy 6 hüvelykes FHD+ felbontású AMOLED panel és egy 3100 mAh-s telep, amit Type-C csatlakozón lehet tölteni. Plusz OTG, gyorstöltés és sztereó hangszórók. Az adatkommunikációs paletta megfelel a felső középkategória kívánalmainak, az ára pedig 634 dollár (180 ezer forint) 6 GB RAM-mal és 513 dollár (145 ezer forint), ha beérjük 4-gyel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meitu

Azóta történt

  • A Xiaomi megállapodott a Meituval

    Pontosabban a hardvergyártást vette át, ami komolyabb szelfiképességekkel bíró készülékek érkezését is jelentheti a gyártótól.

  • Kamera és Kamera a Xiaomitól

    Vagy Kreatív és Színes (Colorful), a lényeg, hogy az új széria a fiatal felhasználóknak szól különleges dizájnnal és kameraképességekkel.

Hirdetés