Kamera és Kamera a Xiaomitól

Vagy Kreatív és Színes (Colorful), a lényeg, hogy az új széria a fiatal felhasználóknak szól különleges dizájnnal és kameraképességekkel.

A Xiaomi egyelőre konkrét készülék vagy termék nélkül, de új szériát mutatott be. A CC brand alatt megjelenő modellek kifejezetten a fiatalabb korosztály számára készülnek, különös hangsúllyal a kamerára és a készülék megjelenésére. A név többféle értelmezésben is tükrözi a termékvonal filozófiáját: Camera & Camera vagy Creative & Colorful (kreatív és színes). A készülékeket fiatalok tervezik, a csapat főleg képzőművészetet, ipari formatervezést és dizájnt tanuló diákokból áll.

A Xiaomi CC modellek a fiatalok fotós csúcsmobiljai lesznek, legalábbis Lei Jun pontosan így fogalmazott. A készülékek integrálják a Meitu speciális szelfi és általános képalkotó algoritmusát, ami egész alakos, big data alapú alakjavításra és csontelemzésere is képes. A Xiaomi tavaly állapodott meg a Meituval, ami alapvetően maradt önálló brand, de a hardvert a Xiaomi biztosítja, illetve a kutatás-fejlesztésért, a marketingért, a formatervért és az eladásokért is ők felelnek. A Chic & Cool 90 tervezőcsapat elsősorban az esztétikumra és a kamerákra fókuszál majd, de a hardveres alapokat sem hagyagolják el. Az első készülék Xiaomi CC9 néven várható.

Azóta történt

Előzmények

  • A Xiaomi megállapodott a Meituval

    Pontosabban a hardvergyártást vette át, ami komolyabb szelfiképességekkel bíró készülékek érkezését is jelentheti a gyártótól.

  • Szelfiapp köré épített mobilt a Meitu

    Erősen belpiacos kütyü, de érdekes, hogy ilyen is van. Mármint OIS-szel és PD autofókusszal szerelt dupla előlapi és hátlapi kamera kulturált hardver mellett.

Hirdetés