Szép az XZ Premium, de bírja-e a gyűrődést?

Két tulajdonsága azelőtt nyilvánvalóvá válik a Sony Xperia XZ Premiumnak, hogy az ember bekapcsolná: a rendkívül fényes felületű zászlóshajó elképesztően jól néz ki, és olyan vastagok a képernyőkávái, hogy meg lehet kapaszkodni bennük. Ennyi fém (alsó-felső záróelem), műanyag (oldalkeret) és üveg felhasználása (elöl-hátul Gorilla Glass 5) kitűnő összeszerelési minőséget és IP68-as védelmet eredményez. Igaz, mi hajlítás, karcolás vagy egyéb cserkésztábori elfoglaltságnak nem tettük ki, meghagytuk a dolgot a JerryRigEverything csatornának. És íme!

A csúcsmodell a hagyományos (nem zafír) edzett üvegnek megfelelően a Mohs-féle skála hatos keménységű vésőjétől karcolódott meg először, ami azt jelenti, hogy a kulcscsomó vagy a pénzérme aligha fogja megsérteni (már az üveget), ez egyébként szinkronban van a többi csúcsmodellel. Üvegből van a hátlapi lencsevédő is, ezt sem könnyű megkarcolni. Az oldalkeret viszont műanyag, ezért késsel megfaragható (valljuk be, ráfér), persze ez sem rendeltetésszerű használat, plusz a fogása ettől még remek a szögletes phabletnek.


Szép és tartós, bár strapatulajdonságai nincsenek, csak IP68-as minősítése [+]

Alul-felül valóban fém zárja a konstrukciót, és a kezelőgombok is vezetik az áramot. A teljesen felesleges öngyújtólángos tesztben 10 másodperc után kapcsolnak ki a pixelek, ez is átlagos, utána rendeltetésszerűen működnek. És a hajlításteszt? Véletlenül rá lehet ugyebár ülni egy drága mobilra is, és akár két asztallap közé is keveredhet, aztán ha valaki rátenyerel... akkor az XZ Premiummal valószínűleg nem történik semmi, mert remekül bírja a hajlítópróbát. Picit meghajlik, de aztán kis segítséggel ismét kiegyenesedik, a védőüvegek legkisebb sérülése nélkül. Szép munka, Sony!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia XZ Premium - tükör által homályosan

    Úgy csillog a káva a Sony 4K kijelzője körül, mintha kifutóra tervezték volna. Kipróbáltuk a szuperlassítást és elvesztünk a nyolcmillió képernyőpixelben.

  • Remekül fogy a OnePlus 5, egyet meg is gyötörtek

    A gyártó szerint nagy az érdeklődés a dupla hátlapi kamerás phablet iránt. A JerryRigEverything is rátette a kezét egyre, majd a vésőit.

  • Jerry vs. Mi 6

    Zack (aki szokta magát Jerrynek is nevezni) most a Xiaomi zsírúj csúcskészülékét karcolgatja és hajlítgatja. Nyilván az emberiségért.

  • Sony Xperia XZ - SO(vá)NY vigasz

    A Sony Xperia XZ az X Perfromance helyét kívánja átvenni a széria csúcsán, de a megegyező árszint mellett felfedezhető, lényegében csak kisebb eltérések inkább a ráncfelvarrás fogalmát merítik ki. Ismét.

Hirdetés