Mindjárt három táblagép érkezett HarmonyOS-sel

A csúcsot a MatePad Pro 12.6 képviseli 90%-os képernyőaránnyal. A másik kettő meglepőt húzott és Snapdragon chipet kapott.

Manapság, amikor a netezés és a szórakozás mellett egyre többen használják az emberek a táblagépet munkára és szövegszerkesztésre, nem meglepő, hogy a képátló és a tartozékok száma egyre csak növekszik.

A MatePad Pro 12.6 új billentyűzetes tokjával
A MatePad Pro 12.6 új billentyűzetes tokjával [+]

Az új MatePad Pro csúcskiszerelése is 12,6"-es OLED panelt kínál 2560 x 1600 pixelen, igaz: csak 60 Hz-en. Mindenesetre roppant kevés a kijelző körül a káva, hogy az eszköz ne legyen túl nagy, és természetesen megvan az M-Pencil stylus támogatás (ebből is jött új generáció), hogy a kreativitást szabadjára engedjék a vásárlók, akik ezen az oldalon 8 megapixeles kamerába nézhetnek, a lencse képernyőbe való furakodása nélkül.

A MatePad Pro 12.6 hátulról
A MatePad Pro 12.6 hátulról [+]

Ekkora panelen pedig a HarmonyOS 2 látványosan demonstrálhatja multitasking erényeit, ami persze nem korlátozott egyetlen eszközre, hiszen laptoppal, mobillal és másik HarmonyOS kütyüvel is összedolgozhat. A nagyobbik Pro modellt a HiSilicon Kirin 9000E hajtja meg 256 GB-os tárolóval. Hátlapjára 13 megapixeles főkamera került, 8 megapixeles ultraszéles plusz 3D ToF szenzor. Hangszóróból nem kevesebb, mint nyolc darabot szórtak szét a házon, amelyen USB Type-C kimenet akad, jack port viszont nem.

A MatePad Pro 12.6 multitasking közben
A MatePad Pro 12.6 multitasking közben [+]

Megvan a billentyűzetes kiegészítő, hogy amolyan laptopot varázsoljon a MatePadből az ember, a 10050 mAh-s telepből kihozható, 14 órás üzemidőre pedig irigykedhetnek az igazi hordozható számítógépek. A vezetékes gyorstöltés határa 40 watt. Megvan a WiFi 6 modem, a Bluetooth 5.2, a műholdas egység (GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou, QZSS) és a NM tárhely bővítés, egyelőre 4G / 5G variációról viszont nem ír a termékoldal. A GSM Arena 800 eurós árról hallott, amit egy topkategóriás táblagépért nem is lenne sok, persze új rendszerrel nem lesz könnyű jó eladásokat produkálni.

A MatePad Pro 10.8 maradt a kameralyukas formánál
A MatePad Pro 10.8 maradt a kameralyukas formánál [+]

Váratlant húzott Huawei a 10.8-as MatePad Pro variációval, azt ugyanis nem egy Kirin, hanem egy Qualcomm lapka hajtja meg az amúgy remek, csak újracímkézett Snapdragon 870 személyében, 8 GB RAM-mal és 128 vagy 256 GB-os tárolóval. Ennek a modellnek 7250 mAh-s teleppel kell beérje, illetve LCD panellel OLED helyett, de a felbontás maradt 2560 x 1600 pixelen. A GSM Arena 120 Hz-es képfrissítésről ír, ezt viszont nem említi a termékoldal. Nem hiányozhat az M-Pencil támogatás és a billentyűzetes tok mágneses csatlakozással. Elöl itt kivájta a képernyőt a 8 megapixeles kamera, míg hátul szimpla 13 megapixeles egység pihen.

A MatePad 11
A MatePad 11 (forrás: GSM Arena) [+]

A harmadik HarmonyOS-t futtató táblagép a MatePad 11 10,95"-es LCD panellel, amely szintén 2560 x 1600 pixeles. A fenti publikáció ismét 120 Hz-es képfrissítésről ír, termékoldal viszont még nem érhető el ezt megcáfolni vagy megerősíteni. Ez a modell is Qualcomm chipet kapott, csak Snapdragon 865-ös fajtából, nem mintha ez tetemes hátrányt jelentene a 870-hez képest. A memória mérete 6 GB, a tárolóé pedig 128, a telep maradt 7250 mAh-s. A Huawei 400 euróért kívánja piacra dobni ezt a modellt, írja a GSM Arena, ami egyébként szintén nem vészes, de azért majd az alkalmazáskompatibilitást mi is górcső alá vesszük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés