Szoftveres trükköt rejthet az iPhone 14 Pro kamerakivágása

Kikapcsolt pixelek segítségével lehet a pirula és pötty felállásból egy hosszabb csík az iPhone 14 Pro modellek előlapján.

Azt írja a 9to5Mac exkluzív cikkében, hogy az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max notch helyett kapott kamerakivágása a két különálló részletet szoftveres segítséggel eggyé maszkolja majd el. Az OLED kijelző pixeleit a szenzorok között kikapcsolja a telefon, így egybefüggő fekete sávnak tűnik majd az egész rész, kivéve akkor, ha mikrofont vagy kamerát használ az egyik alkalmazás, ezekben az esetekben ugyanis a fekete részen jelennek majd meg a zöld és narancssárga figyelmeztető pöttyök.

Így nézhetnek ki az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max kijelzőjén a kamera és mikrofon használatára figyelmeztető jelzések.
Így nézhetnek ki az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max kijelzőjén a kamera és mikrofon használatára figyelmeztető jelzések. (forrás: 9to5Mac) [+]

Ha igaz a pletyka, jobban látható lesz az indikátor, mely jelenleg a térerőt jelző ikon felett, a notch sarkában jelenik csak meg, bizonyos színű háttérképekkel vagy alkalmazásokkal nehezen láthatóan. Illetve jelenleg csak arra van lehetőség, hogy a mikrofon vagy a kamera elérését jelezze így az iOS, a 14 Pro mobilokon már egyszerre feltűnik majd mindkét indikátor. A lap szerint ezzel az Apple azt szeretné elérni, hogy telefonjain is olyan egyértelműen és jól láthatóan legyen jelezve a kamera aktivitása, mint laptopjain.

Az iOS 14 óta így jelzik az iPhone-ok, ha valami használta a kamerát vagy a mikrofont.Az iOS 14 óta így jelzik az iPhone-ok, ha valami használta a kamerát vagy a mikrofont. Az iOS 14 óta így jelzik az iPhone-ok, ha valami használta a kamerát vagy a mikrofont. (forrás: 9to5Mac) [+]

A 9to5Mac szerint az iPhone 14 Prók esetén az is opció lesz, hogy a felhasználó a jelzésre való érintéssel megnyissa azon alkalmazások listáját, melyek az utóbbi időben hozzáfértek a kamerához és a mikrofonhoz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés