Tavasszal már GMS-sel érkezhetnek a Honor készülékek

A Huawei a Honor eladásával lehetőséget nyitott a Google szolgáltatások újraintegrálására, a Kommersant úgy tudja, már tavasszal jöhetnek az új GMS modellek.

Az Kommersant érthetően kiemelt érdeklődéssel figyeli az immár, legalábbis papíron független Honor helyzetét, tekintve, hogy az eladások alapján a második legnagyobb brand az orosz piacon a Samsung után, bevétel szempontjából pedig harmadikként követik az Apple-t és a Samsungot. A megbízhatóságáról ismert orosz lap úgy tudja, a Honor már tavasszal visszatérhet Google keretrendszert és szoftvercsomagot kínáló készülékekkel az erre kifejezetten érzékeny orosz és európai piacra.

A Honor 20e volt a gyártó utolsó készüléke, amely Google szolgáltatásokkal került forgalomba.
A Honor 20e volt a gyártó utolsó készüléke, amely Google szolgáltatásokkal került forgalomba.

Ezzel együtt ezeken az eszközökön nehézkessé válik a hozzáférés a Huawei saját ökoszisztémájához és a Huawei App Galleryhez, amin rengeteget dolgozott a gyártó, viszont nyilvánvalóan prioritás a GMS nélküli intermezzo eladási számait korrigálni és visszanyerni a stabil piaci jelenlétet. A Honor V40 valószínűleg még HMS alapú lesz, a Kommersant viszont úgy tudja, a tavasszal érkező modelleken, például az X11-es és Honor 40-en már ismét elérhetők lesznek a keresőóriás szolgáltatásai.

Azóta történt

Előzmények

  • Mi lesz a Honorral?

    Eladta a Huawei a márkát. Ez egyszerűnek tűnik, de csak még tovább bonyolítja az amúgy sem triviális helyzetet.

  • Honor 20e - Google, it’s been an honor

    A tényleg utolsó telefon a Honortól, ami még a komplett Google ökoszisztémát fel tudja mutatni. Nem is egy friss hardver, de elég olcsó lett.

Hirdetés