Teljes a káosz az Exynos és az S24 körül

Lesz is Exynos 2400 Európában, meg nem is. Máris gondok vannak a GPU-val?

A Samsung szíve joga olyan hardvert pakolni készülékeibe, amilyet csak akar, és akkor sem volt gond temérdek Galaxy S-szériás mobilt elpasszolni Európában házi fejlesztésű Exynos chippel, amikor az egyenértékű Snapdragon egyértelműen jobban teljesített, hűvösebben futott és szélesebb körű volt a fejlesztői és játékos támogatása. Az Exynos 2200-as Galaxy S22 családnál azonban sokaknál betelt a pohár, és valóban több hónap volt a teljesítményt úgy-ahogy rendbe rakni, és szerintünk is jót tett a Galaxy S23-nak, hogy a világon mindenhol Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy chippel futott be. Ezt a teljesítménypontszámok, a felület gördülékenysége, a játékélmény, a melegedés kordában tartása és az üzemidő előrelépése is aláhúzta.

Szerencsére semmi hivatalos, kézzelfogható és megmásíthatatlan információ nincs még az Exynos 2400 érkezéséről és tudásáról, csak csiripelő madárkák és ellentmondások, ezért nem érdemes elhamarkodott ítéletet hozni, de akkor jöjjön mindjárt három friss adalék a pletykakosárból! A gyakran megbízható Ice Universe szerint nincs apelláta: eldőlt, hogy Európa márpedig exynosos Galaxy S24-et kap tízmagos CPU-val (1 x 3,16 GHz Cortex-X4 + 2 x 2,9 GHz Cortex-A720 + 3 x 2,6 GHz Cortex-A720 + 4 x 1,95 GHz Cortex-A520). A SamMobile, a legnagyobb Samsung rajongói portál pedig úgy hallotta: máris gondok vannak az Xclipse 940 GPU-val, amely a második közös fejlesztésű AMD-Samsung grafikus gyorsító az RDNA architektúrán.


(forrás: Samsung) [+]

Állítólag a gyártó minden törekvése ellenére elmarad a teljesítmény a Snapdragon 8 Gen 3 GPU-jához képest, és a gondokat nem a Samsung gyártósori hatékonysága okozza a TSMC ellenében, hanem a GPU hardverdizájnja. Ha pedig nem sikerül előrelépni, az Exynos 2400 grafikus teljesítménye az aktuális Snapdragon 8 Gen 2 szintjén ragadhat, ergo ismét jobban járhat, aki Európán kívül vásárol méregdrága Galaxyt. Ám a SamMobile is figyelmeztet: csak óvatosan adjuk hitelt az efféle pletykáknak!


(forrás: Samsung) [+]

Ám nincs izgalmas kémthriller fordulatok nélkül, és Ice Universe titkos forrásaira Setsuna Digital saját informátorai válaszolnak: szerintük az összes Galaxy S24 Ultra Snapdragon 8 Gen 3 chippel érkezik, az európai modelleket is beleértve, ami logikus volna, elvégre az elitáras hajlíthatók is ragaszkodnak a Qualcomm lapkáihoz világszerte. Ám nehéz abban a logikában hibát találni, hogy csak az lenne az optimalizálás és a támogatás szempontjából a legtisztább, ha minden Galaxy S24 egyféle hardverrel érkezne. Kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére: vajon ennyit számít valójában a hardver, vagy túl sokat rugóznak a portálok a dolgon? Ha pedig választani lehet, Ti milyen lapkát látnátok szívesen a Galaxy S24-ben?

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés