Snapdragonnal tesztelgeti a Samsung az S24-et

Csak nem bízik eléggé a Samsung a saját szettjében, egyre biztosabb, hogy lesz Qualcomm lapkakészlettel szerelt Galaxy S24. Is (?).

Most már csak Snapdragonos Galaxy S24 lesz, az S23-nál is bevált; de itt a remek új csúcsszett, valószínűleg azért használja majd a Samsung és nyilván a csúcsmodellekben; de azért a kulcspiacokon esélyes, hogy inkább biztosra megy, úgyhogy lesz Qualcomm lapkával szerelt is... Jó lenne, ha a Samsung eldöntené végre, hogy mi a szándéka a saját tervezésű SoC-ivel, ha még a legfrissebb csúcslapkát sem akaródzik a csúcsszériába tenni. Legalábbis nem mindenhol, ami most már joggal sértheti egyes régiók önérzetét. Értelemszerűen azokét, akik rendre a kevésbé kiforrott megoldást kapják.

Az Egyesült Államok viszont továbbra is örülhet, náluk biztosan Snapdragon 8 Gen 3 kerül az S24-ekbe, a Geekbench pedig már a várható teljesítményt is felfedte. A Galaxy S24 Ultra Android 14-es rendszerrel és meglepően kevés, 8 GB rendszermemóriával futott egy kört a teljesítményteszten, ahol szignifikáns, 15 és 35%-os teljesítménynövekedés látszik az elődmodellhez képest az egy- és többszálas feladatvégzés terén is. Meg az, hogy a Samsung idén sem bízza a véletlenre, pláne nem a saját szettjére a csúcsmodellek legfontosabb piacokon várható sikerét.

Előzmények

Hirdetés