Teljes a Pixel 8 Pro kameralistája

Fejlődik a fő- és ultraszéles kamera, megvan a hőmérő típusa.

A Pixel referenciatelefonok a friss Android mellett remek kamerás tudásukról ismertek, és nem n + 1 különleges szenzor, hanem a Google mesterséges intelligencián képzett képfeldolgozása miatt. Így a keresőóriás gyakran kisebb és régebbi szenzorokból hoz ki jobb és következetesebb minőséget egy-egy riválisánál, de azért persze a hardver is szokott fejlődni. A Pixel 8 és a Pixel 8 Pro például a Samsung ISOCELL GN1 szenzort az 1/1,12"-en hatalmasnak számító, 50 megapixeles, 35%-kal több fényt befogadó ISOCELL GN2-re cseréli az Android Authority belsős információja szerint, és ezzel nem csak az eddig hiányzó 8K felvétel lehet meg (már ha Google engedélyezi), hanem a tűéles 2x-es szenzorzoom is, akár este.

A Pixel 8 Pro és a Pixel 8 szenzorszettje
A Pixel 8 Pro és a Pixel 8 szenzorszettje (forrás: Android Authority) [+]

A két telefon hátlapi rendszere innentől szétválik: amíg a Pixel 8 marad a jó öreg Sony IMX386 szenzornál 12 megapixelen, csak 0,67x-es nagyításról 0,55x-re vált előtte az ultraszéles optika (azaz nagyobb teret fog be), addig megkapja a Pro modell a Pixel 7a főszenzorát, a 64 megapixeles Sony IMX787-et, amely a jókora 1/1,7"-es méret mellett 0,49x-es nagyítással szintén növeli a befogott teret. Marad ugyanakkor a 48 megapixeles ISOCELL GM5 szenzor a Pro hátlapján, teleobjektíves szerepkörben, 5x-ös nagyítással, míg az előlapon mindkét modell megtartja az ISOCELL 3J1 szenzort 11 megapixelen.

Lázmérés Pixel telefononLázmérés Pixel telefononLázmérés Pixel telefononLázmérés Pixel telefonon Lázmérés Pixel telefonon (forrás: Andro) [+]

Felbukkannak néha különlegességek a Pixelek hátulján, és idén is ez lesz a helyzet: a Pro a kisebbik modell STM VL53L1 3D ToF szenzorját a fejlettebb STM VL53L8 8x8 modulra cseréli, ami papíron pontosabb autofókuszt hozhat, plusz megvan a korábban emlegetett hőérzékelő típusa a Melexis MLX90632 személyében. Ezt a forrás FIR hőérzékelőnek nevezte, bár lehet, hogy FLiR-re gondolt a költő, ami a forward-looking infrared szenzor rövidítése, és ez is egy infravörös hőérzékelő, csak hőkamerás képalkotó képességek nélkül. Kommersz változatban a hőmérő -20 és 200 fok között operál 1 fokos hibahatáron belül, orvosi eszközbe szánt kivitelben pedig -20 és 100 fok között, legfeljebb 0,2 fokos kilengéssel. Bár a bőrhőmérséklet mérése lehet a Pixel 8 Pro egyik extra funkciója, kissé megkésve a Covid járvány lecsengésével, eséllyel nem lesz meg az orvosi pontosság egy okostelefon esetében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés