Komótosan fejlesztget a Google

A Pixel 8 Pro esetében sem a dizájnban, sem a specifikációban nem lesz drámai változás, de a lapkakészlet és a kamerarendszer is fejlődik.

A Google-re nem jellemző a kapkodás, mondhatni konzervatív fejlesztéspolitikát folytat, ami teljesen jól bevált eddig, a Pixel modellek konzisztensek, megfontoltan igazodnak az elvárásokhoz, ami idén fejlettebb kamerarendszerben és új Tensor szettben nyilvánul meg, az extra pedig a hőmérsékletszenzor lesz, ami akár orvosi pontosságot is kínálhat, a hardveren legalábbis nem múlik.

[+]

A Pixel 8 Pro minden valószínűség szerint megtartja az alapokat a dizájn és a specifikáció tekintetében, az új 4 nanométeres 4LPP node-on készülő Tensor G3 lapkakészlet viszont nagyjából 10%-os teljesítménynövekedést hoz majd, amivel továbbra is marad a középkategória legfelső szegmensében. Az előlapon marad a 6,7 hüvelykes, QHD+ LTPO OLED panel 120 Hz-es képfrissítéssel és ultrahangos ujjlenyomat-olvasóval, az 5000 mAh-s telep is ismerős, a gyorstöltés teljesítménye viszont nő pár wattot (23-ról 27-re).

A hátlapon viszont nem csak hőmérsékletérzékelő, de új ToF szenzor is lesz az új kameraszett mellett. A főkamera már ISOCELL GN2 szenzorral szállítja a teljes felbontáson 50 megapixeles képeket, az ultraszéles látószögű egység 64 megapixeles felbontásra vált a Sony IMX787-es szenzorával, a zoomkamera viszont marad 48 megapixeles felbontáson ötszörös optikai nagyítással. Szelfizni pedig továbbra a 11 megapixeles előlapi egységgel lehet majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés